ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η Λεμεσός δίνει τον τόνο των χαλαρώσεων - Τι αλλάζει για καφετέριες και εστιατόρια

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η Λεμεσός δίνει τον τόνο των χαλαρώσεων - Τι αλλάζει για καφετέριες και εστιατόρια

Με την κρίσιμη σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου να βρίσκεται σε εξέλιξη (Παρασκευή 12 Μαρτίου - Ώρα 09κ30) τα σενάρια για την ανακοίνωση των πολυσυζητημένων χαλαρώσεων δίνουν και παίρνουν.

Με στόχο και σκοπό να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ δημόσιας υγείας και ομαλοποίησης της επιδημιολογικής εικόνας που να έρχεται σε συνάρτηση με την επανεκκίνηση της 'κανονικής' λειτουργίας χώρων εστίασης (καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες) γίνονται διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων με τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου να μεταφέρει ενώπιον Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και Υπουργικού Συμβουλίου τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας είχαμε αναφέρει τα πιθανότερα σενάρια που τέθηκαν επί τάπητος ενώ ζυγίζοντας όλες τις παραμέτρους επικρατέστερο εξ'αυτών θεωρούμε το άνοιγμα των χώρων εστίασης από την ερχόμενη Τρίτη (16 Μαρτίου) με ακόμη πιο αυστηροποιημένα πρωτόκολλα.

Πληροφορίες του ThemaOnline μάλιστα αναφέρουν πως οι εισηγήσεις για λειτουργία αποκλειστικά των εξωτερικών χώρων στην εστίαση αλλά και η ενδεχόμενη μείωση στο μέγιστο αριθμό ατόμων ανά τραπέζι (από 6 που είχε προκριθεί αρχικά σε 4) αποτελεί και την αρχική σύσταση της επιστημονικής ομάδας η οποία εξ'αρχής διαφωνούσε με την υποδοχή θαμώνων σε εξωτερικούς χώρους.

Με την επιβαρυμένη κατάσταση λοιπόν στη Λεμεσό να δίνει τον τόνο και με το σενάριο να παρθούν μέτρα τοπικού χαρακτήρα -μετά το μίνι φιάσκο σε Λεμεσό και Πάφο- να μοιάζει πάρα πολύ απομακρυσμένο αναμένεται μεν να επιτραπεί το άνοιγμα όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα σαφώς αυστηροποιημένα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Live: Απαντά στον Τραμπ η Τεχεράνη – «Aναζητούμε νέους αμερικανικούς στόχους να χτυπήσουμε» - Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Live: Απαντά στον Τραμπ η Τεχεράνη – «Aναζητούμε νέους αμερικανικούς στόχους να χτυπήσουμε» - Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE