Σε σημερινή ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι χθεσινές αποφάσεις της κυβέρνησης προκάλεσαν την πολύ έντονη απογοήτευσή της, αφού όπως αναφέρει «συνεχίζεται η δυσμενής διάκριση που τυγχάνουν οι μαθητές γυμνασίου, σε σχέση με τους μαθητές των άλλων βαθμίδων εκπαίδευσης».
«Μας είναι ακατανόητη η απόφαση», αναφέρει, «και πάσχει από έλλειψη κοινής λογικής αλλά και ανθρώπινης ευαισθησίας προς την ψυχοσύνθεση των παιδιών».
Εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι χθες η κυβέρνηση με την ανακοίνωση των μέτρων έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους μαθητές του Γυμνασίου ότι «βασικά θα αποτελέσουν αιτία έξαρσης της μετάδοσης του ιού σε όλη την κοινωνία, χωρίς να σκεφτούν τις αρνητικές συνέπειες που επιφέρει η παρατεταμένη παραμονή τους στο σπίτι».
Όπως προσθέτει «δεν υπάρχουν επιδημιολογικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν την απόφαση τους, αφού οι μαθητές του γυμνάσιου είναι από τις 15/12/20 στο σπίτι», για να συμπληρώσει πως «από ό,τι φαίνεται η τακτική διαμαρτυρίας έξω από το προεδρικό στις πλείστες περιπτώσεις έχει θετική κατάληξη».
«Αν είναι αυτό που χρειάζεται να γίνει, μπορούμε να το κάνουμε και εμείς μαζί με τις χιλιάδες μέλη μας και τη στήριξη της κοινωνίας. Δεν τιμά την κυβέρνηση, να διαμαρτύρεται η κοινωνία για την αποστέρηση του βασικού δικαιώματος των παιδιών στη διά ζώσης εκπαίδευση», αναφέρει.
ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ