ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΣΤΙΑΣΗ: Σκέφτονται να μην ανοίξουν καθόλου- «Με λύπη, απογοήτευση και θυμό»

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΣΤΙΑΣΗ: Σκέφτονται να μην ανοίξουν καθόλου- «Με λύπη, απογοήτευση και θυμό»

Με βάση άλλα δεδομένα έχουν προετοιμαστεί οι πλείστοι από τους χώρους που την Τρίτη 16/3 θα επαναλειτουργούσαν, γεγονός που αναγκάζει τον ΠΑΣΙΚΑ ακόμα και να σκέφτεται το ενδεχόμενο να προτείνει στα μέλη του όπως παραμείνουν κλειστοί.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το πρωτόκολλο ανατρέπει τον ίδιο τον νόμο ενώ υπάρχουν και ασάφεις όπως και γκρίζα σημεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: 

Με πολύ μεγάλη μας λύπη ,  απογοήτευση και θυμό διαβάζουμε το πρωτόκολλο το οποίο πολύ αργοπορημένα έχει κυκλοφορήσει και αφορά την λειτουργία των Κέντρων Αναψυχής αύριο , μετά από αρκετούς μήνες καθολικού κλεισίματος  .Εδώ και μέρες συμβουλεύουμε τα μέλη μας και όχι μόνο παγκύπρια ότι ο ανοικτός εξωτερικός χώρος είναι όπως αυτός ορίζεται μέσα από τον περί Προστασίας της Υγείας (Έλεγχος του Καπνίσματος)΄νόμο . Δυστυχώς  ενώ οι πλείστοι επιχειρηματίες έχουν προχωρήσει σε ετοιμασίες  για να λειτουργήσουν  με βάση άλλα  δεδομένα , την τελευταία στιγμή και ελάχιστες ώρες πριν από την πολυπόθητη επανεκκίνηση ανατρέπονται για τους πλείστους τα πάντα , αφού το πρωτόκολλο ανατρέπει τον ίδιο τον νόμο  πού ορίζει τον εξωτερικό  χώρο.

Οφείλουμε επίσης να ψέξουμε  την  απαγόρευση της εξυπηρέτησης από μπουφέ που στην ουσία ουδεμίαν διαφορά έχει από την εξυπηρέτηση  μιας καφετερίας  όπου κάποιος περνά και παίρνει ο ίδιος  το καφέ του και το σνακ του η το φαγητό του , περνά μπροστά από μια ψησταριά , η μια ψησταριά ενός φούρνου η υπεραγοράς η οπουδήποτε αλλού στέκεται ο κόσμος σε μια ουρά και περιμένει να εξυπηρετηθεί.

Ακόμα και ο τρόπος που διατυπώνεται η αναφορά  στο θέμα της μουσικής  είναι  γκρίζος  και αφήνεται στο καθένα να αποφασίζει για την ένταση και το είδος της μουσικής  προσπερνώντας την υφιστάμενη νομοθεσία που ρυθμίζει την επιτρεπόμενη ένταση  ήχου στον εξωτερικό χώρο.

Με βάση λοιπόν το γεγονός ότι το πρωτόκολλο κυκλοφορεί με πάρα πολλή καθυστέρηση και ενώ έχουν όλοι προετοιμαστεί με βάση άλλα δεδομένα , και με βασικές πρόνοιες που  είτε έχουν εισαχθεί τη τελευταία στιγμή  είτε άλλες που δεν έχουν διορθωθεί ο ΠΑ.Σ.Ι.ΚΑ, θα εξετάσει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να καλέσει τα μέλη του να μην λειτουργήσουν , καταγγέλλοντας  την απόφαση  αυτή της πολιτείας.

Για τον ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α.

Φάνος Λεβέντης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top