ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: Δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε στην Αν. Μεσόγειο

Ερντογάν: Δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε στην Αν. Μεσόγειο

Δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι η Τουρκία είναι σε θέση να παίρνει αποφάσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

 
Σε συνέντευξη Τύπου με μέλη της προεδρίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία συνεχίζει να έχει την ίδια αποφασιστικότητα για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.
 
 “Δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε. Το Υπουργείο Εξωτερικών μας έχει κάνει δηλώσεις πρόσφατα για το θέμα. Σε δηλώσεις προέβη και το Υπουργείο Άμυνάς μας”, ανέφερε. 
 
Για την Αίγυπτο, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε “δεν πιστεύω ότι ο αιγυπτιακός λαός βρίσκεται σε σύγκρουση μαζί μας σε αυτό το σημείο. Ο λαός της Αιγύπτου δεν είναι αντίθετος με εμάς. Μου φαίνεται πως τα βήματα που γίνονται στην πραγματικότητα είναι ένα προσωρινό λάθος”.
 
Για την Σαουδική Αραβία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι υπάρχει μια νέα εξέλιξη και πως αυτή είναι η κοινή άσκηση μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ελλάδας. Ωστόσο είπε ότι “από την άλλη η Σαουδική Αραβία ζήτησε από την Τουρκία μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Δεν ξέρεις ποιος κάνει τί με ποιον; Σε αυτή την περιοχή δεν επιτρέπουμε να θερμανθούν τα νερά σε μια διαδικασία χωρίς την συμμετοχή της Τουρκίας. Η Τουρκία εκεί είναι σε μια θέση που παίρνει αποφάσεις. Η ευχή μου είναι τερματίσουμε αυτή τη διαδικασία με τον πιο ήπιο τρόπο χωρίς να δώσουμε την ευκαιρία να βιώσουμε κάτι θερμό”. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top