Στο τρίτο κύμα της πανδημίας η Γαλλία - Πάνω από 25.000 νέα κρούσματα

Στο τρίτο κύμα της πανδημίας η Γαλλία - Πάνω από 25.000 νέα κρούσματα

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ είπε σήμερα ενώπιον της εθνοσυνέλευσης ότι η Γαλλία έχει εισέλθει στο τρίτο κύμα της πανδημίας Covid-19, καθώς ο μέσος όρος επτά ημερών των νέων κρουσμάτων ξεπέρασε τα 25.000 για πρώτη φορά από τις 20 Νοεμβρίου.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν 29.975 νέα κρούσματα σήμερα, μια αύξηση ύψους 4,5% σε σύγκριση με το σύνολο της περασμένης Πέμπτης και η μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση σε διάστημα ενάμιση μήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, νοσηλεύονται 4.239 ασθενείς με νέο κορονοϊό στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ένας αριθμός αυξημένος κατά 20 το τελευταίο 24ωρο, που αποτελεί ταυτόχρονα ένα υψηλό σχεδόν τεσσάρων μηνών. Ο συνολικός αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται για τη νόσο αυξήθηκε κατά 23, στους 25.492, ένα υψηλό από τις 24 Φεβρουαρίου.

Από την άλλη, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 408, στους 91.170, ο έβδομος υψηλότερος απολογισμός παγκοσμίως.

Με 4,11 εκατομμύρια κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, η Γαλλία καταγράφει τον έκτο υψηλότερο απολογισμό μολύνσεων στον κόσμο.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Στον δρόμο προς τις βουλευτικές- Οι προκλήσεις και η «επανασύνδεση»κομμάτων με τη βάση

Στον δρόμο προς τις βουλευτικές- Οι προκλήσεις και η «επανασύνδεση»κομμάτων με τη βάση

Σε τροχιά βουλευτικών εκλογών εισέρχονται δειλά-δειλά τα κόμματα, τα οποία αφού ξεπέρασαν το σοκ των διπλών εκλογών του Ιουνίου του 2024, προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, κοιτάζοντας μπροστά και ευελπιστώντας ότι εκείνο που βίωσαν τον περασμένο Ιούνιο, δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE