Τηλεδιάσκεψη Σαρλ Μισέλ με Κούρτς και άλλους Πρωθυπουργούς για το θέμα της διανομής των εμβολίων

Τηλεδιάσκεψη Σαρλ Μισέλ με Κούρτς και άλλους Πρωθυπουργούς για το θέμα της διανομής των εμβολίων

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο Καγκελάριος της Αυστρίας και οι Πρωθυπουργοί της Λετονίας, της Βουλγαρίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Σλοβενίας και της Κροατίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την πορεία της εμβολιαστικής εκστρατείας στα κράτη μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες.


Σύμφωνα με τον κοινοτικό αξιωματούχο, οι ηγέτες μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους με τον Πρόεδρο Μισέλ για πιθανά κενά στη διανομή εμβολίων μεταξύ των κρατών μελών μετά το γεγονός ότι μια εταιρεία δεν τήρησε τις συμβατικές της δεσμεύσεις.

Όπως σημειώνει ο αξιωματούχος, τη Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων στο Συμβούλιο, (πρέσβεις των κρατών μελών - COREPER) θα εξετάσουν το θέμα σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Η πολιτική σκηνή, έχει εισέλθει σε μια ιδιότυπη προεκλογική περίοδο, χωρίς επίσημη έναρξη. Κάτω από την επιφάνεια της θεσμικής κανονικότητας, τα κόμματα κινούνται ήδη με γνώμονα τις προεδρικές εκλογές του 2028, διαμορφώνοντας στρατηγικές, ανοίγοντας μέτωπα και επαναξιολογώντας συμμαχίες που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν δεδομένες.

BEST OF TOTHEMAONLINE