ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Το 'ελεύθερο' για την εκ νέου χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca θα δώσει ο ΕΜΑ, λένε τα ιταλικά ΜΜΕ

Το 'ελεύθερο' για την εκ νέου χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca θα δώσει ο ΕΜΑ, λένε τα ιταλικά ΜΜΕ

"Όλα δείχνουν ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα δώσει το 'ελεύθερο' για την εκ νέου χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca", όπως μετέδωσε πριν λίγο το ιταλικά τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5, του ομίλου Μπερλουσκόνι.


Πρόσθεσε, ότι Ιταλία και Γαλλία, μόλις δοθεί το πιθανό "πράσινο φως", θα συνεχίσουν με αυξημένο ρυθμό τους εμβολιασμούς, και με το βρετανο-σουηδικό σκεύασμα κατά του κορωνοϊού. Στην Ιταλία, μάλιστα, τα εμβόλια αναμένεται ότι σύντομα θα χορηγούνται στα φαρμακεία, αλλά και σε μεγάλες πισίνες, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Συμφωνία με την εταιρεία Johnson & Johnson, η οποία επιτρέπει την παραγωγή του εμβολίου της, υπέγραψε ιταλική φαρμακοβιομηχανία. Ένα ακόμη στοιχείο που ενισχύσει την αισιοδοξία της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, ότι θα καταφέρει να εμβολιάσει το 80% των Ιταλών, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Την Πέμπτη η χώρα θα τιμήσει, με ειδική ημέρα μνήμης, τα θύματα του κορωνοϊού. Ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, θα μεταβεί στο Μπέργκαμο, πόλη-σύμβολο, η οποία βυθίστηκε σε βαρύτατο πένθος, κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Ο Ντράγκι θα επισκεφθεί το νεκροταφείο της πόλης και θα παραστεί σε ειδική τελετή, στο "δάσος της μνήμης", το οποίο μόλις δημιουργήθηκε στο Μπέργκαμο.

 

 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top