Πρόκειται για τον «ASTRO 1», μία εκπαιδευτική πλατφόρμα που συνδυάζει ρομποτική και διαστημική.
Ο «ASTRO 1» είναι μία εκπαιδευτική ρομποτική πλατφόρμα STEAM στην οποία οι μαθητές μπορούν να κατασκευάσουν συσκευές για να προσθέσουν σε αυτόν διάφορες λειτουργίες. Παράλληλα δάσκαλοι και καθηγητές έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα με στόχο να συνδυάσουν ύλη του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου με το εν λόγω ρομπότ και να δείξουν έμπρακτα στους μαθητές πώς η θεωρία γίνεται πράξη για την επίλυση προβλημάτων.
Ακόμα, ο «ΑΣΤΡΟ 1» λειτουργεί και ως κινητός δορυφορικός σταθμός από τον οποίο οι μαθητές μπορούν να παίρνουν ζωντανό βίντεο από μικρό-δορυφόρους που στέλνουν στην στρατόσφαιρα.
Ο «ASTRO 1» ζυγίζει περίπου 1400 kg , έχει περίμετρο 10 m και ύψος 3m . Κινείται με τη βοήθεια 24 υδραυλικών κινητήρων και προέκυψε μέσα από την ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα σε μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος PASCAL SPACE STEAM EDUCATION.
Ο μοναδικός σχεδιασμός του ρομπότ σαν αράχνη του επιτρέπει να μετακινείται εύκολα, και να τοποθετείται σε οποιαδήποτε επιφάνεια χρησιμοποιώντας ελάχιστη ενέργεια.
SpaceUpCyprus
ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
H διαστημική επιστήμη αρχίζει να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τον 21ο αιώνα και γίνεται αντιληπτό ότι συμβάλλει στην ενίσχυση της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, της Tέχνης και των Μαθηματικών (STEAM) παρέχοντας ένα πλαίσιο για τη διδασκαλία και τη μάθηση του θέματος.
Η διαστημική επιστήμη περιλαμβάνει όλους τους επιστημονικούς κλάδους που ασχολούνται με την εξερεύνηση του διαστήματος, την μελέτη φυσικών φαινομένων και σωμάτων που εμφανίζονται στο διάστημα.
TO ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ
Το όραμά μας είναι να ενισχύσουμε την κουλτούρα της διαστημικής εξερεύνησης στην Κύπρο, δημιουργώντας έναν πυρήνα ανάπτυξης διαστημικών τεχνολογιών, και παρέχοντας απαραίτητες γνώσεις, εργαστήρια και δικτύωση.
ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς:
• Να περάσουν από όλα τα στάδια που ακολουθούνται στη διεξαγωγή ενός πραγματικού διαστημικού προγράμματος και να αναδείξουμε την καινοτομία, την έρευνα, την ευρεσιτεχνία και την συνεργασία ανάμεσα στους μαθητές.
• Να έρθουν σε επαφή με σύγχρονες τεχνολογίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε πολλές εφαρμογές.
• Να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε τομείς που σχετίζονται με τις διαστημικές τεχνολογίες.
• Να συνομιλήσουν με επαγγελματίες αστροφυσικούς και επιστήμονες του διαστήματος.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει δραστηριότητες που θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 22 Μαρτίου και θα κορυφωθούν την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 με την πραγματοποίηση της διαστημικής Ημερίδας. Στην Ημερίδα, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:
• να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκτόξευση του μικροδορυφόρου που θα περιλαμβάνει τα πειράματα που επέλεξε ο εκπαιδευτικός οργανισμός.
• να μιλήσουν για τα πειράματα τους ζωντανά στις 26 Μαρτίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Στην Ολομέλεια οι προτάσεις νόμου για εξώδικα και φωτοεπισήμανση
• Φειδίας Παναγιώτου: Πήγε στην εκπομπή της Αριστοτέλους και η σύντροφος του εισέβαλε στο πλατό
• Amazon: Λανσάρει νέο online κατάστημα χαμηλού κόστους για να «χτυπήσει» Shein και Temu
• Netflix: Αύξησε ξαφνικά τις τιμές του - Επηρεάζει και την Κύπρο - Πόσα κοστίζουν τα πακέτα του
• Λουκάς Φουρλάς: Αποχαιρέτησε με συγκινητικά λόγια την Ρέα Παπαγεωργίου
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις