Πέραν του μισού εκατομμυρίου rapid tests από την Κομισιόν στην Κυπριακή Δημοκρατία

Πέραν του μισού εκατομμυρίου rapid tests από την Κομισιόν στην Κυπριακή Δημοκρατία

Πέραν του μισού εκατομμυρίου γρήγορων τεστ αντιγόνου (rapid test) έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Κυπριακή Δημοκρατία, με σκοπό να διευκολυνθεί η διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Την Παρασκευή το πρωί ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Ιερόθεος Παπαδόπουλος, επισκέφθηκε το Παγκύπριο Γυμνάσιο και τον Ιερό Ναό Παναγίας Παλουριώτισσας στη Λευκωσία, όπου συνεργεία του Υπουργείου Υγείας διεξήγαγαν τεστ αντιγόνου, χρησιμοποιώντας μέρος αυτών που απέστειλε δωρεάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας, για το συγκεκριμένο θέμα, η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα υγείας και ασφάλειας τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ανάγκης στέλνει στην Κύπρο μισό εκατομμύριο rapid test με στόχο να ενισχυθεί η ικανότητα των κρατών μελών να διεξάγουν τις εξετάσεις των τεστ αντιγόνου.

"Τα rapid test είναι κρίσιμα εργαλεία στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της νόσου COVID-19 και μέσα από τη διεξαγωγή των τεστ μπορούμε να δούμε την έκταση και την εξέλιξη της διασποράς. Η στήριξη και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι καίριας σημασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας", ανέφερε.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο των επιπτώσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ιράν και το νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του οποίου φαίνεται να σταθεροποιείται – προς το παρόν – κοντά στα 100 δολάρια.

BEST OF TOTHEMAONLINE