Κατεχόμενα: Πρώτη Κυριακή εφαρμογής γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας

Κατεχόμενα: Πρώτη Κυριακή εφαρμογής γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε το λεγόμενο υπουργικό συμβούλιο στα κατεχόμενα, και  είναι σε ισχύ από σήμερα μέχρι τις 29 Μαρτίου κάθε Κυριακή θα εφαρμόζεται πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο “πρωθυπουργός” Ερσάν Σανέρ δήλωσε ότι τις καθημερινές και τα Σάββατα θα συνεχιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 21:00 με 05:00. Την Κυριακή η απαγόρευση θα είναι για όλη την ημέρα εκτός για απαραίτητες και επείγουσες εξόδους. Τα Σάββατα οι υπεραγορές, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα, τα φαρμακεία και τα εστιατόρια (μόνο έξω) είναι ανοικτά, ενώ τις Κυριακές μόνο τα φαρμακεία και οι φούρνοι. Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, μόνο οι τελειόφοιτοι θα επιστρέψουν ενώ οι άλλες τάξεις θα κάνουν τηλεκπαίδευση.

Τα γυμναστήρια και τα γραφεία στοιχημάτων θα ανοίξουν 24 του Μάρτη και όσοι εργάζονται εκεί θα πρέπει να έχουν αρνητικό PCR. Οι επαγγελματίες κολυμβητές θα ξεκινήσουν τις προπονήσεις τους σε πισίνες αλλά τα μαθήματα κολύμβησης απαγορεύονται.

Η μετάβαση από την Λευκωσία  και την Κερύνεια προς Λεύκα, Μόρφου, Τρίκωμο και Αμμόχωστο επιτρέπεται μόνο με ειδική άδεια.

Εξάλλου, ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά μεταξύ 22-26 Μαρτίου για να δοθεί διάλειμμα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καθώς υφίσταται κούραση με την τηλεκπαίδευση. Θα επανέλθουν με τηλεκπαίδευση στις 29 του Μάρτη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE