Χ. Χαριλάου: Στη μάχη κατά του COVID-19, μπήκε με ειδικό θάλαμο το ΓΝ Πάφου

Χ. Χαριλάου: Στη μάχη κατά του COVID-19, μπήκε με ειδικό θάλαμο το ΓΝ Πάφου

Από χθες έχει μπει στη μάχη κατά του κορωνοϊού το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου μετά την κατάλληλη προετοιμασία, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπου Χαριλάου.

 
Ο κ. Χαριλάου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, σημείωσε πως χθες μετά το μεσημέρι ο θάλαμος για περιστατικά (COVID- 19)  φιλοξένησε πέντε ασθενείς, των οποίων η γενική τους κατάσταση, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, είναι καλή.

Το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ανέφερε, ανταποκρίθηκε με μεγάλη επάρκεια, έχει πλήρη ιατρική ομάδα και στελεχώνεται με νοσηλευτικό προσωπικό, σημειώνοντας πως δεν έχουν αντιμετωπίσει οποιαδήποτε προβλήματα. 

Πρόσθεσε πως σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη να νοσηλεύσει περισσότερους ασθενείς θα το πράξει και αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό ασθενών που χρήζουν νοσηλείας.

Ο θάλαμος COVID- 19 που λειτούργησε στο ΓΝ Πάφου, σημείωσε, διαθέτει όλη την υποδομή και τον εξοπλισμό, αλλά και όλο το απαραίτητο προσωπικό και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται με επάρκεια.

Ο κ. Χαριλάου είπε πως το ΓΝ Πάφου περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας για την ανάπτυξη μέχρι 300 κλίνες, σημειώνοντας πως το ΓΝ Πάφου αναμένεται να αποφορτίσει τα υπόλοιπα άλλα Νοσοκομεία που αυτή τη στιγμή νοσηλεύουν ένα μεγάλο αριθμό ασθενών.

Είπε ακόμη πως στον Θάλαμο  COVID- 19  του Νοσοκομείου Πάφου  έχει δημιουργηθεί υποδομή για 48 κλίνες  αλλά ως πρώτη φάση επί  του παρόντος θα λειτουργήσουν, όπως ανέφερε, οι 24 και αν παραστεί ανάγκη μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι υπόλοιπες. 

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, συνέχισε, θα νοσηλεύονται και περιστατικά σε συνθήκες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, σημειώνοντας πως υπάρχει όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός , υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό, υπάρχει ιατρική ομάδα και αν παραστεί ανάγκη θα νοσηλευτούν και τέτοιους είδους περιστατικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην Κύπρο σήμερα η Τζιόρτζια Μελόνι - Η ατζέντα της συζήτησης με ΠτΔ

Στην Κύπρο σήμερα η Τζιόρτζια Μελόνι - Η ατζέντα της συζήτησης με ΠτΔ

Την Κύπρο επισκέπτεται σήμερα η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, με στόχο την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων, με απτά παραδοτέα. Πρόκειται για την πρώτη διμερή επίσκεψη Ιταλού Πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 36 χρόνια και έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψής του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρώμη τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς και της ιστορικής επίσκεψης του Προέδρου Ματαρέλα στην Κύπρο, του πρώτου Ιταλού Προέδρου από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE