Με τον Matthew Palmer συνομίλησε ο Αβέρωφ- Το Κυπριακό, η πενταμερής και η στήριξη των ΗΠΑ για ΔΔΟ

Με τον Matthew Palmer συνομίλησε ο Αβέρωφ- Το Κυπριακό, η πενταμερής και η στήριξη των ΗΠΑ για ΔΔΟ

Τηλεδιάσκεψη του Προέδρουτου ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών Γραφείου Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικων Υποθέσεων, Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Matthew Palmer

Με τον Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικων Υποθέσεων, Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Matthew Palmer συνομίλησε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξελίξεις που αφορούν το κυπριακό ενόψει και της άτυπης πενταμερούς στη Γενεύη, με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού να τονίζει ότι πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να συγκαλέσει την άτυπη διεθνή διάσκεψη στη Γενεύη, θα έχει καθοριστικό ρόλο ως προς την δυνατότητα επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Νεοφύτου ευχαρίστησε τον κ. Palmer υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί παράγοντα ενθάρρυνσης η πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών για ενεργότερη εμπλοκή σε αυτή την προσπάθεια, όπως αυτή διατυπώθηκε πρόσφατα από τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Antony Blinken.

Σκοπός είναι, τόνισε ο κ. Νεοφύτου και με τη βοήθεια των ΗΠΑ να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα ωθήσουν τις δύο πλευρές να επιστρέψουν σε μια συμφωνημένη διαδικασία διαπραγματεύσεων. Ο κ. Νεοφύτου υπογράμμισε προς τον κ. Palmer επιπρόσθετα, ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός εργάζεται για την επίτευξη λύσης πάνω στο συμφωνημένο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως καταγράφεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και ότι δεν τίθεται καμία συζήτηση για αλλαγή της βάσης λύσης.

Από την πλευρά του ο κ. Palmer επανέλαβε τη στήριξη των ΗΠΑ για μία συνολική διευθέτηση που θα επανενώνει την Κύπρο ως μία Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία όπως καταγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, επαναβεβαιώνοντας και την εμπλοκή της αμερικανικής διπλωματίας στην προώθηση αυτής της προοπτικής, συμπεριλαμβανόμενης της υποστήριξης στον κρίσιμο ρόλο των Ηνωμένων Εθνών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.

BEST OF TOTHEMAONLINE