Πτώση στα ποσοστά θετικότητας της Λεμεσού - Η Εθνική Αναφορά για τον κορωνοϊό

Πτώση στα ποσοστά θετικότητας της Λεμεσού - Η Εθνική Αναφορά για τον κορωνοϊό

Τα δεδομένα του τελευταίου 15μερου με την Εθνική Αναφορά έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας.

Από την εθνική αναφορά και την ανάλυση των θανάτων, επισημαίνονται τα εξής:

  • Φαίνεται ότι η αυξητική τάση στο εβδομαδιαίο ποσοστό θετικότητας ανακόπτεται αυτή τη βδομάδα, ωστόσο παραμένει σε σχετικά ψηλά επίπεδα. Στην Επαρχία Λεμεσού καταγράφει μικρή πτώση στο 1% από 1,3% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.
  • Το ποσοστό θετικότητας στα rapid tests που γίνονται σε οίκους ευγηρίας παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό και αυτό σημειώνεται στα πολύ θετικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους νοσηλευόμενους, δεν υπάρχουν πλέον εισαγωγές ασθενών από τους οίκους ευγηρίας.
  • Μετά από αρκετό καιρό, διαφαίνεται μια σταθεροποίηση της αθροιστικής επίπτωσης 14 ημερών, η οποία ωστόσο παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα τόσο για ολόκληρη την Κύπρο (573,5/100,000 σε σύγκριση με 529,6/100,000 την προηγούμενη περίοδο). Στην Επαρχία Λεμεσού η αθροιστική επίπτωση επίσης δείχνει σημάδια σταθεροποίησης και πάλι όμως σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα (1130,1/100,000).
  • Η διάμεση ηλικία των περιστατικών COVID-19 τις τελευταίες 14 μέρες ήταν τα 36 έτη.
  • Η εικόνα στα νοσοκομεία δείχνει σημαντική επιβάρυνση ακόμα, αλλά με κάποια σημάδια σταθεροποίησης. Η διάμεση ηλικία των νοσηλευομένων ήταν τα 62 έτη. Το 58,8% των νοσηλευόμενων αφορούσε σε άνδρες και το 63,1% άτομα από την Επαρχία Λεμεσού.
  • Οι εισαγωγές εξακολουθούν να αφορούν ανθρώπους κυρίως κάτω από τα 60 και από τη Λεμεσό.

 

 

  • Από την 1η Μαρτίου μέχρι και τις 24 Μαρτίου έχουν καταγραφεί 17 θάνατοι με υποκείμενη αιτία τη νόσο COVID-19, με το 88% των θανάτων να ήταν άτομα με μόνιμη διαμονή στην Επαρχία Λεμεσού. Η Λεμεσός παρουσιάζεται με το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας ανά 100,000 κατοίκους (34,2 θάνατοι ανά 100,000 πληθυσμό).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η 5η Σεπτεμβρίου δεν αποτελεί απλώς ακόμη μία εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ΕΔΕΚ. Αποτελεί μια αναμέτρηση με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, καθώς το αποτέλεσμα για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος-μέχρι τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, όπου θα πραγματοποιηθεί το εκλογικό συνέδριο-  αναμένεται να καθορίσει, και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ΕΔΕΚ σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της.

BEST OF TOTHEMAONLINE