ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χαλαρώσεις με μέτρο και το βλέμμα στο Πάσχα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χαλαρώσεις με μέτρο και το βλέμμα στο Πάσχα

Αποτελεί πλέον κοινό μυστικό πως η αυριανή σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου και ακολούθως η ανακοίνωση των νέων μέτρων από τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου θα επικυρώσουν ελάχιστες χαλαρώσεις.

Όπως έχει διαφανεί, ‘όταν καείς με τον χυλό, φυσάς και το γιαούρτι’ αφού η επιδημιολογική κατάσταση, η εθνική αναφορά, η βρετανική μετάλλαξη καθώς και η συνολικότερη εικόνα στην Ευρώπη δεν επιτρέπει ιδιαίτερες χαλαρώσεις.

Ο τομέας που θα βρεθεί μάλιστα στο επίκεντρο των ανακοινώσεων δεν είναι άλλος από αυτόν της εκπαίδευσης, αφού έχει ήδη επιβεβαιωθεί πως επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες τόσο οι μαθητές Γυμνασίων (παγκύπρια), όσο και οι αντίστοιχοι Δημοτικής Εκπαίδευσης (Λεμεσό).

Μετά και τις έντονες διαμαρτυρίες των γονέων δόθηκε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων με φυσική παρουσία.

Από εκεί και πέρα οι ουσιαστικές διαφοροποιήσεις θα είναι ελάχιστες και αφορούν τα φροντιστήρια (που επίσης υπάγονται στον τομέα της εκπαίδευσης) με την αύξηση του μέγιστου αριθμού μαθητών (πιθανότατα σε 4 ή 6), τα γυμναστήρια (επίσης αύξηση του αριθμού των αθλούμενων σε εσωτερικό χώρο βάσει τετραγωνικών μέτρων) και πιθανόν επιστροφή των ατομικών αθλημάτων με πινελιά τον πολιτισμό (κοινό που μπορεί να παρευρεθεί σε θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφο κτλ).

Τέλος, η ‘τρέλα’ για την αύξηση του αριθμού των SMS που αφορούν κατ’εξαίρεση μετακινήσεις από 2 σε 3 πιθανότατα θα γίνει πραγματικότητα αφού είτε σε καθημερινή βάση, είτε μόνο για τα Σαββατοκύριακα θα γίνει επιτέλους αποδεκτό.

Όλα αυτά στην προσπάθεια να κερδηθεί άλλο ένα δεκαπενθήμερο ευχόμενοι το εμβολιαστικό πλάνο να κυλήσει σύμφωνα με τις προσδοκίες, να αποσυμφορηθούν τα νοσηλευτήρια και σε συνάρτηση με την αλλαγή του καιρού να γίνουν αργά αλλά σταθερά βήματα επιστροφής στην κανονικότητα. Με την ευχή να γιορτάσουμε ένα κανονικό Πάσχα. Ίδωμεν...

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.

BEST OF TOTHEMAONLINE