ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι χαλαρώσεις που παίρνουν αναβολή μέχρι τις 24 Απριλίου

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι χαλαρώσεις που παίρνουν αναβολή μέχρι τις 24 Απριλίου

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, του οποίου θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με σκοπό να αποφασιστούν οι περαιτέρω χαλαρώσεις για αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς των κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αναμένεται να αυξηθεί αριθμός των ατόμων σε γυμναστήρια και τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Για το θέμα των μαθητών, θεωρείται δεδομένη η επιστροφή στα θρανία στις 2 Απριλίου, ενώ προκρίνεται η αύξηση του αριθμού ατόμων στα ιδιωτικά φροντιστήρια, με έξι αντί τέσσερις μαθητές εντός της αίθουσας.

Αυτό που αναμένεται να τεθεί επί τάπητος είναι η αύξηση των μηνυμάτων sms από δύο σε τρία μόνο για τα Σαββατοκύριακα. Στο μεταξύ, η κυκλοφορία των πολιτών παραμένει μέχρι τις 11 το βράδυ, καθώς επίσης δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι σε σχέση με τους περιορισμούς των μετακινήσεων σε σπίτια.

Σε ό,τι αφορά τους χώρους εστίασης δεν αναμένονται αλλαγές σε αυτή τη φάση, ενώ όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το ζήτημα του ανοίγματος των εσωτερικών χώρων θα τεθεί στο τραπέζι, μετά τις 24 Απριλίου.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Νέα ένταση στην Πύλα και προσπάθεια αλλαγής δεδομένων στη νεκρή ζώνη

Κυπριακό: Νέα ένταση στην Πύλα και προσπάθεια αλλαγής δεδομένων στη νεκρή ζώνη

Οι εξελίξεις στην περιοχή της Πύλας επαναφέρουν στο προσκήνιο μια από τις πιο ευαίσθητες πτυχές του Κυπριακού: τη νεκρή ζώνη και το εύθραυστο καθεστώς της, το οποίο ρυθμίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη μέσω της Ειρηνευτικής Δύναμης. Πίσω από τις αντικρουόμενες δηλώσεις και τις πολιτικές τοποθετήσεις, αναδύεται μια σταδιακή αλλά σταθερή διαδικασία μετατόπισης ισορροπιών, όπου το πεδίο και η διπλωματία κινούνται παράλληλα, αλλά όχι πάντα συντονισμένα.

BEST OF TOTHEMAONLINE