Επιτροπή Γεωργίας: Συζήτησε το πρόβλημα του δικτύου υδροδότησης που αντιμετωπίζει η Λευκωσίας

Επιτροπή Γεωργίας: Συζήτησε το πρόβλημα του δικτύου υδροδότησης που αντιμετωπίζει η Λευκωσίας

Το πρόβλημα του δικτύου υδροδότησης που αντιμετωπίζει η Επαρχία Λευκωσίας συζήτησε σήμερα η Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιαννάκης Γαβριήλ έκανε λόγο για διγλωσσία μεταξύ του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας και του Τμήματος Υδάτων, αναφορικά με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο δίκτυο υδροδότησης της πρωτεύουσας.

Η Επιτροπή εξέτασε αυτεπάγγελτα το θέμα, ύστερα από πρόταση των βουλευτών Σοφοκλή Φυττή, Γιώργου Περδίκη, Γιαννάκη Γαβριήλ, Αντρέα Καυκαλιά και Αντρέα Φακοντή.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Επιτροπής, ο κ. Γαβριήλ είπε ότι το ένα τμήμα επιρρίπτει ευθύνες στο άλλο, ενώ φαίνεται ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργία δεύτερου αγωγού από τη μονάδα Βασιλικού.

Εξήγησε ότι αν και η μονάδα είναι έτοιμη εδώ και 2-3 χρόνια, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για μεταφορά νερού στη Λευκωσία και κάλεσε το αρμόδιο Υπουργείο να εκπονήσει άμεσα μελέτη και να εγκύψει στο πρόβλημα για να μην επαναληφθεί.

Είπε τέλος ότι «φαίνεται ότι υπάρχουν και πειθαρχικά παραπτώματα» και είπε ότι η Επιτροπή θα αναμένει την μελέτη του ερευνώντα λειτουργού που διόρισε ο Υπουργός.

Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης είπε ότι το θέμα αποτελεί «ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ασυνεννοησίας, της έλλειψης προγραμματισμού και της καταστρατήγησης όλων των τεχνικών προδιαγραφών σε ένα θέμα, το οποίο είναι κρίσιμο για την ευημερία των πολιτών».

Έκανε παράλληλα λόγο για αγωνιώδη διαπίστωση του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, σύντομα η Λευκωσία μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα στην επάρκεια υδροδότησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ» για όλα: Οι «αδυναμίες» του, η ζωή μετά το Προεδρικό και οι αλήθειες που ακούγονται για πρώτη φορά – Βίντεο

Ο Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ» για όλα: Οι «αδυναμίες» του, η ζωή μετά το Προεδρικό και οι αλήθειες που ακούγονται για πρώτη φορά – Βίντεο

Χωρίς κανένα φίλτρο, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, άνοιξε τις πόρτες του γραφείου του στην κάμερα του ThemaOnline και μίλησε στον Τάσο Θεοδώρου για όλα και… όλους.

BEST OF TOTHEMAONLINE