Λαβρόφ: Η αντιπαράθεση Ρωσίας και ΗΠΑ «έπιασε πάτο»

Λαβρόφ: Η αντιπαράθεση Ρωσίας και ΗΠΑ «έπιασε πάτο»

Η αντιπαράθεση Ρωσίας και ΗΠΑ «έπιασε πάτο», αλλά η Μόσχα ευελπιστεί ότι θα υπερισχύσει παρόλα αυτά η λογική στην Ουάσιγκτον δήλωσε, σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

 

«Από την μία, η αντιπαράθεση έπιασε πάτο. Από την άλλη, στα βάθη της ψυχής υπάρχει η ελπίδα , ότι όλοι ως ενήλικες αντιλαμβάνονται τους κινδύνους, που σχετίζονται με την καλλιέργεια της περαιτέρω έντασης… Παρόλα αυτά, πιστεύω, ότι θα υπερισχύσει η φρόνηση» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Παράλληλα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εξέφρασε την άποψη ότι η πολιτική της άσκησης πιέσεων και της επιβολής κυρώσεων που έχει επιλέξει η αμερικανική κυβέρνηση, δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας. Κατά την άποψη του Λαβρόφ, σοβαρός διάλογος μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ δεν μπορεί να γίνει όσο η Ουάσιγκτον συνεχίζει να κατηγορεί την Μόσχα ως υπεύθυνη για τις συνέπειες της δικής της απερίσκεπτης πολιτικής.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE