Το θέμα της επιβάρυνσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, λόγω της πανδημίας, βρέθηκε την Παρασκευή ενώπιον της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, στην παρουσία του Εκτελεστικού Διευθυντή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, Χρίστη Λοϊζίδη.
Σε δηλώσεις της, μετά τη συνεδρία, η κ. Χαραλαμπίδου είπε πως ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ είπε ότι για να υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα επιβίωσης των δημόσιων νοσοκομείων θα πρέπει η κρατική ενίσχυση, που έχει ψηφίσει η Βουλή, να επεκταθεί πέραν των πέντε χρόνων, για όσο καιρό κρατήσει η πανδημία, συν έναν επιπλέον χρόνο.
Η κ. Χαραλαμπίδου είπε ότι αυτή η πρόταση δεν έχει κατατεθεί ακόμα από τον ΟΚΥπΥ στην Κυβέρνηση, για να σημειώσει ότι ίσως η Κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να εξετάσει όλα τα προβλήματα, που δυσχεραίνουν περαιτέρω τη θέση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, ώστε να βρεθούν καθοριστικές λύσεις.
Είπε ακόμα ότι τα νοσοκομεία επιβάλλεται να επιβιώσουν, συμπληρώνοντας ότι η επιβάρυνση που δέχθηκαν λόγω της πανδημίας θα πρέπει με κάποιον τρόπο να αναπληρωθεί και να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλισθεί η επιβίωσή τους.
Όπως πρόσθεσε «τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι το άλφα και το ωμέγα για επιβίωση και στήριξη του ΓεΣΥ», ενώ σημείωσε ότι «λάθη στον τομέα της υγείας θα αποβούν σε βάρος της περίθαλψης των ασθενών».