Σύμφωνα με αναφορές που έγιναν στην Αστυνομία, επιτήδειοι επισκέπτονται ιστοσελίδες στις οποίες διαφημίζονται προς πώληση διάφορα αντικείμενα και υπηρεσίες, και επιδεικνύουν ενδιαφέρον για αγορά προϊόντων.
Στη συνέχεια, επικοινωνούν με τον διαφημιζόμενο και τον πληροφορούν ότι έχουν ήδη προβεί στην αγορά του προϊόντος, αποστέλλοντας του σχετικό ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link) για επιβεβαίωση της αγοράς και διευθέτηση της πληρωμής. Όταν ο διαφημιζόμενος επισκεφθεί την συγκεκριμένη παραπλανητική ιστοσελίδα (άλλη από την αρχική ιστοσελίδα του διαφημιζόμενου), καλείται να συμπληρώσει τα στοιχεία της κάρτας του (Αριθμό, ημερομηνία λήξης, CCV, κ.λπ.) για να του κατατεθεί το αντίστοιχο ποσό της συναλλαγής.
Η πιο πάνω τακτική αποτελεί ακόμη μία περίπτωση διαδικτυακής απάτης τύπου phishing, που αποσκοπεί στην συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων που αφορούν την κάρτα πληρωμών των θυμάτων τους και στην συνέχεια χρήση της για απόσπαση χρημάτων.
Για αποτροπή παρόμοιων περιστατικών απάτης, η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό, ιδιαίτερα όταν πολίτες καλούνται να αποκαλύψουν προσωπικά τους στοιχεία, όπως αριθμούς κάρτας, τηλέφωνα επικοινωνίας, ηλεκτρονικές διευθύνσεις, κωδικούς πρόσβασης, κ.λπ.
Περαιτέρω θα πρέπει να βεβαιώνονται ότι η οποιαδήποτε ιστοσελίδα με την οποία έχουν συνδεθεί είναι η αυθεντική ιστοσελίδα του καταστήματος από το οποίο προτίθεται να αγοράσει οποιοδήποτε προϊόν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Τι κερδίζει τελικά η Κύπρος από την παροχή ευκολιών και υποδομών στις ΗΠΑ;
• Προέβλεψαν οι Simpsons τον νικητή των αμερικάνικων εκλογών;
• Καιρός: Πού κυμαίνεται σήμερα η θερμοκρασία - Θα δούμε βροχές στο «μενού»; Δείτε αναλυτικά
• Έκλεψε κοσμήματα αξίας 15 χιλιάδων ευρώ από χρυσοχοείο στη Λάρνακα - Χειροπέδες σε 36χρονο
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις