ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Μπόρις Τζόνσον: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca

Μπόρις Τζόνσον: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε μέσω Twitter ότι η κυβέρνηση θα υιοθετήσει τη νέα σύσταση των εποπτικών αρχών δημόσιας υγείας της χώρας να μη χορηγείται στους πολίτες κάτω των 30 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού, λόγω πιθανής σύνδεσης με περιστατικά θρόμβωσης.


Ο κ. Τζόνσον έκανε λόγο για «πιθανότητα εξαιρετικά σπάνιων παρενεργειών» και επικαλούμενος τους επιστήμονες που έκαναν τις ανακοινώσεις σημείωσε ότι «αυτό το εμβόλιο είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και έχει ήδη σώσει χιλιάδες ζωές».

Πρόσθεσε ότι οι σημερινές επιστημονικές συστάσεις θα επιτρέψουν στους πολίτες όλων των ηλικιών «να συνεχίσουν να έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στα εμβόλια».

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ επίσης μέσω Twitter σημείωσε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και ότι τα οφέλη του υπερτερούν κατά πολύ του όποιου ρίσκου για τη μεγάλη πλειοψηφία των ενηλίκων.

Τόνισε δε ότι ακόμα και με αυτή την αλλαγή στο εμβολιαστικό σχεδιασμό, το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει εντός τροχιάς του στόχου εμβολιασμού όλου του ενήλικου πληθυσμού έως το τέλος Ιουλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top