ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καδής: Ο πληθυσμός της μεσογειακής φώκιας σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση στην Κύπρο

Καδής: Ο πληθυσμός της μεσογειακής φώκιας σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση στην Κύπρο

Με τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός της μεσογειακής φώκιας έχει σημειώσει την μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφηκε ποτέ στην Κύπρο, φτάνοντας τις 19 φώκιες, ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.


Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πάφο, ο κ. Καδής ρωτήθηκε για τα μέτρα στις θαλασσινές σπηλιές, για προστασία της φώκιας και απάντησε πως «τα μέτρα υλοποιούνται». Με τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια, συνέχισε, «ο πληθυσμός της φώκιας που ζει στην Κύπρο, έχει σημειώσει την μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφηκε ποτέ». Αναφέρθηκε σε 19 φώκιες, σημειώνοντας πως είναι ο μεγαλύτερος πληθυσμός της μεσογειακής φώκιας που έχει καταγραφεί ποτέ στην Κύπρο.

Στην βάση, συνέχισε, των εισηγήσεων ειδικών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι έφτασαν στην Κύπρο ειδικά για να μελετήσουν τους τρόπους διατήρησης του συγκεκριμένου απειλούμενου είδους, έχουν ληφθεί μια σειρά από μέτρα και έχει γίνει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός. Πρόσθεσε πως τα μέτρα αυτά υλοποιούνται με μεγάλη συνέπεια, λέγοντας πως εφαρμόζουν ό,τι ακριβώς τους έχουν εισηγηθεί. Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι η αυξητική τάση του εμβληματικού αυτού είδους σε επίπεδο πληθυσμού θα συνεχιστεί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top