ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πισωγύρισμα και έκτακτα αυστηρότερα μέτρα - Τι προτείνουν οι επιδημιολόγοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πισωγύρισμα και έκτακτα αυστηρότερα μέτρα - Τι προτείνουν οι επιδημιολόγοι

Στα ύψη έχει εκτοξευτεί η ανησυχία με τα κρούσματα, νοσηλείες και θανάτους να καταρρίπτουν το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Η χθεσινή (Σάββατο 17/4) ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας μετά τους καθιερωμένους εργαστηριακούς ελέγχους ήχησε δυνατότερα από ποτέ το καμπανάκι κινδύνου αφού η επιδημιολογική εικόνα δε δείχνει την τάση εξομάλυνσης.

Ως εκ τούτου ο υπουργός Υγείας χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή ζήτησε άμεσα τις εισηγήσεις της επιστημονικής και συμβουλευτικής ομάδας που θα αναγκαστεί να συνεδριάσει εκτάκτως (έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης) με σκοπό να παραδώσει τις απόψεις και εισηγήσεις της μέχρι την Τρίτη (20/4) το πρωί.

Μπορεί οι ασκήσεις επί χάρτου να συνεχίζονται και το πρωτόκολλο που θα αφορά -αποκλειστικά- τη Μεγάλη Εβδομάδα να βρίσκεται υπό διαμόρφωση, δεν αποκλείεται όμως αντί χαλαρώσεων να δούμε αυστηροποίηση.

Για τη μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας αναμένονται ανανεωμένα πρωτόκολλα για μαζικότερη προσέλευση σε εκκλησιασμό, βασιζόμενη πάντοτε στα τετραγωνικά μέτρα του χώρου, ενώ ενδεχομένως θα υπάρξει και αύξηση στη συνάθροιση σε εξωτερικούς χώρους.

Μάλιστα μέσω δηλώσεων διαφορών μελών της επιστημονικής ομάδας ακούστηκε και σαν εσχάτη λύση μία λέξη που απεχθανόμαστε πλέον όσο λίγες, αυτή του lockdown. Δεν υπάρχει άλλωστε άλλη λύση αν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο και το σύστημα υγείας δεχθεί πίεση που δε θα μπορεί να σηκώσει, κάτι που είναι φυσικά το πλέον απευκταίο σενάριο.

Παρά το γεγονός πως υπάρχει ακόμη περιθώριο, ιδιαίτερα σε ότι αφορά όσους νοσηλεύονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση, στόχος δεν είναι άλλος από την αποφόρτιση των νοσοκομειακών ιδρυμάτων για να υπάρχει η δυνατότητα καλύτερης και απρόσκοπτης φροντίδας.

Με αγωνία λοιπόν θα αναμένουμε τις εισηγήσεις που θα αποστείλουν επιστημονική και συμβουλευτική ομάδα στον υπουργό Υγείας με τη λήψη επιπλέον μέτρων να θεωρείται ίσως και επιβεβλημένη αφού η επιδημιολογική εικόνα μεταξύ επιβάρυνσης και πισωγυρίσματος φαίνεται να κρέμεται από μία πολύ λεπτή κλωστή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Έκρηξη στη Λευκωσία: Μεταφέρθηκε και δεύτερο πρόσωπο στο Νοσοκομείο - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Έκρηξη στη Λευκωσία: Μεταφέρθηκε και δεύτερο πρόσωπο στο Νοσοκομείο - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (20/2) στη Λευκωσία, μετά από διαρροή υγραερίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top