Στην Ολομέλεια σχέδιο Απόφασης για το πόρισμα της Ερευνητικής και τα ονόματα των κομμάτων

Στην Ολομέλεια σχέδιο Απόφασης για το πόρισμα της Ερευνητικής και τα ονόματα των κομμάτων

Η Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων κατά την πρωινή συνεδρία της αποφάσισε όπως το Σχέδιο Απόφασης για δημοσίευση του ενδιάμεσου Πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για τη Διερεύνηση των Πολιτογραφήσεων που κατέθεσαν η κοινοβουλευτική ομάδα ΑΚΕΛ-Αριστερά Νέες Δυνάμεις, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ, το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία-Πολιτών και το Κίνημα Αλληλεγγύη, συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών αύριο στις 09.00 και ακολούθως από την Ολομέλεια της Βουλής, που με βάση την ημερήσια διάταξη θα αρχίσει τη συνεδρία στις 10.00.



Επίσης η Σύσκεψη Αρχηγών αποφάσισε ότι η νομοθετική ρύθμιση, που αφορά τα ονόματα των κομμάτων, θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αφού προηγουμένως συζητηθεί από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών που επίσης θα συνέλθει εκτάκτως στις 09.00.

Όπως έγκυρα πληροφορήθηκε το ΚΥΠΕ, η «τύχη» των προτάσεων νόμου για τις εκποιήσεις θα εξαρτηθεί από την έκβαση που θα έχει η τροποποίηση του Περί Δικαστηρίων Νόμου.

Με το πέρας της συνεδρίας της, η Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να εγκρίνει και το σχέδιο Απόφασης για την αυτοδιάλυση της, ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών του Μαΐου.

Νωρίτερα σήμερα κοινοποιήθηκε ημερήσια διάταξη για έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας στις 09.00 για να συζητήσει πρόταση νόμου που κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης που σχετίζεται με την προσωρινή απασχόληση.

Νωρίτερα στις 08.15 θα συνέλθει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών για να εξετάσει την αναπομπή του νόμου που αφορά την Αστυνομία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE