Τουλάχιστον 27 νεκροί και 46 τραυματίες σε πυρκαγιά σε νοσοκομείο για ασθενείς με Covid-19 στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 27 νεκροί και 46 τραυματίες σε πυρκαγιά σε νοσοκομείο για ασθενείς με Covid-19 στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 46 ακόμη τραυματίστηκαν σε μια πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε ένα νοσοκομείο στην νοτιοανατολική Βαγδάτη, το οποίο ήταν εξοπλισμένο για την νοσηλεία ασθενών με Covid-19, τόνισαν ιατρικές πηγές σε τρία κοντινά νοσοκομεία.

Η πυρκαγιά στο νοσοκομείο Ιμπν Χατίμπ στην περιοχή Γέφυρα Ντιγιάλα της ιρακινής πρωτεύουσας ξέσπασε μετά από έκρηξη μιας δεξαμενής οξυγόνου, ανέφεραν οι πηγές.

Πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν στο νοσοκομείο, μεταφέροντας τραυματίες, δήλωσε ένας φωτορεπόρτερ του Reuters. Ασθενείς που δεν τραυματίστηκαν στο περιστατικό μεταφέρθηκαν επίσης εκτός του νοσοκομείου. Ο επικεφαλής της ιρακινής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων INA ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον όροφο που στεγαζόταν η μονάδα εντατικής θεραπείας και ότι 90 άτομα διασώθηκαν.

Ο στρατηγός Καντίμ Μποχάν πρόσθεσε ότι η πυρκαγιά σβήστηκε. Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του Ιράκ, ήδη καταπονημένο από δεκαετίες κυρώσεων, πολέμου και παραμέλησης, έχει φτάσει στα όριά του κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της Covid-19 στη χώρα ανέρχεται σε 102.528, συμπεριλαμβανομένων 15.217 θανάτων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE