ΠΙΣ: Ο εμβολιασμός αποτελεί πράξη ατομικής και κοινωνικής ευθύνης

ΠΙΣ: Ο εμβολιασμός αποτελεί πράξη ατομικής και κοινωνικής ευθύνης

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος διαμηνύει ότι ο εμβολιασμός αποτελεί πράξη ατομικής και κοινωνικής ευθύνης και υπογραμμίζει ότι τα εμβόλια αποτελούν μεγάλες νίκες της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.


Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών του 2021, η οποία ξεκινά από σήμερα και λήγει στις 2 Μαΐου, ο ΠΙΣ τονίζει ότι η σωστή εφαρμογή εμβολιαστικών προγραμμάτων σώζει ζωές και διαφυλάσσει τη Δημόσια Υγεία.

Όπως αναφέρει η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών και ο στόχος της ευαισθητοποίησης γύρω από την αξία και σημαντικότητα των εμβολίων, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία τώρα, εξαιτίας της έμφασης που δίδεται στα εμβόλια κατά του Covid-19, τα οποία αποτελούν αυτή τη στιγμή το πιο ισχυρό εργαλείο που μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στην πόρτα εξόδου από την πανδημία που μας πλήττει για δεύτερη συνεχή χρονιά.

«Το βασικό μήνυμα του ΠΟΥ ότι ‘τα εμβόλια μας φέρνουν πιο κοντά’, αναδεικνύει το ρόλο που διαδραματίζει η έγκαιρη και μαζική εφαρμογή εμβολιαστικών προγραμμάτων, στις μάχες που δίνουμε για την εξάλειψη απειλητικών για τη ζωή νοσημάτων γενικά αλλά και ειδικά αυτή τη χρονιά, για τον Covid-19», αναφέρει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βιβλική καταστροφή στο Νεπάλ: Μέσα σε 24 ώρες έλιωσε ο παγετώντας που έφερε τον όλεθρο - Στους 270 οι νεκροί

Βιβλική καταστροφή στο Νεπάλ: Μέσα σε 24 ώρες έλιωσε ο παγετώντας που έφερε τον όλεθρο - Στους 270 οι νεκροί

Οι διασώστες συνεχίζουν σήμερα τις προσπάθειές τους να εντοπίσουν περισσότερους από 1.300 αγνοουμένους, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες ξένοι τουρίστες, την επομένη της φονικής πλημμύρας που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 270 ανθρώπων στα σύνορα του Νεπάλ με το Θιβέτ.

BEST OF TOTHEMAONLINE