BUSINESS NEWS

Ο νεαρός μπαρμπέρης που μετέτρεψε την διαφορετικότητά του σε επάγγελμα

Ο νεαρός μπαρμπέρης που μετέτρεψε την διαφορετικότητά του σε επάγγελμα

Ο Λούκας Κογκορόζης, μπορεί στα 8 να ήρθε αντιμέτωπος με την αλωπεκίαση και να του στέρησε τα μαλλιά του αλλά ο ίδιος με την στήριξη της οικογένειας του όχι μόνο το ξεπέρασε και αγάπησε τον εαυτό του αλλά από τότε έθεσε ως στόχο του να γίνει μπαρμπέρης.

Τον συναντήσαμε στο γνωστό μπαρμπέρικο στην Λευκωσία The barber shop wiΖart και η αλήθεια μας εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή.

Λούκα πόσο καιρό δουλεύεις ως μπαρμπέρης και γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με αυτό το επάγγελμα;
Εργάζομαι ως μπαρμπέρης τα τελευταία δύο χρόνια αφού τελείωσα την τεχνική σχολή με κατεύθυνση την κομμωτική. Παράλληλα τώρα με την εργασία μου συνεχίζω τις σπουδές μου στο Barberschool, σχολή στην Λευκωσία. Μπαρμπέρης ήθελα να γίνω από την ηλικία των 8 ετών που έχασα τα δικά μου μαλλιά. Μου αρέσει να περιποιούμαι τους άλλους να τους δίνω το στυλ που τους ταιριάζει και να ενισχύω την αυτοπεποίθηση τους.

Μίλησε μας για την αλωπεκίαση και πως την βίωσες;
Στην αρχή ήταν δύσκολο γιατί ήμουν μόλις 8 ετών. Δεν ήταν εύκολο γιατί είχα να διαχειριστώ όχι μόνο εμένα αλλά και τους γύρω μου η οποίοι μου έδειχναν ακόμη και με το βλέμμα τους ότι ήμουν διαφορετικός. Όμως σύντομα με την πολύτιμη στήριξη της οικογένειας μου το αποδέχτηκα. Την διαφορετικότητα μου την υποστήριξα την πρόσθεσα στο στυλ μου και αυτό βγήκε από τότε πιστεύω θετικά στους άλλους.

Γνωρίζουμε ότι πολλοί πελάτες σε προτιμούν, τι το ιδιαίτερο έχεις ως μπαρμπέρης;
Είμαι πολύ κοινωνικός και έχω χιούμορ και πιστεύω αυτό τους αρέσει. Επίσης είμαι καλός στην δουλειά μου και συνεχώς εμπλουτίζω τις γνώσεις μου. Στον χώρο εργασίας μου είμαι ο εαυτός μου και αυτό το οφείλω στον εργοδότη αλλά και φίλο μου Ερλάντου Ρακουτού ο οποίος πίστεψε σε μένα. Με ξεχώρισε και με προώθησε και έγινα manager του μαγαζιού. Ο Ερλάντου είναι ένας μεγάλος δάσκαλος για μένα. Μου μεταδίδει απλόχερα τις πολύτιμες γνώσεις του. Έμαθα και έχω να μάθω πολλά από αυτόν καθώς είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας αλλά και άνθρωπος.

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;
Να συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά και παράλληλα να τελειώσω την σχολή μου. Να αρπάζω κάθε ευκαιρία για γνώση ανελλιπώς. Στόχος μου είναι να γίνω γνωστός μέσα από την δουλειά μου και να αναγνωριστώ ως ένας από τους καλύτερους μπαρμπέρηδες στην Κύπρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top