Αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων ζητά ο ΓΓ ΟΗΕ

Αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων ζητά ο ΓΓ ΟΗΕ

Η κλιμάκωση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων "πρέπει να σταματήσει αμέσως" υπογράμμισε την Τρίτη το βράδυ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, δηλώνοντας ότι "ανησυχεί σοβαρά" για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή.


"Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να ελέγξουν την προσφυγή τους στη βία", τόνισε ο κ. Γκουτέρες.

"Η τυφλή εκτόξευση ρουκετών και βλημάτων όλμων προς κατοικημένες περιοχές του Ισραήλ είναι απαράδεκτη", πρόσθεσε.

"Τα Ηνωμένα Έθνη εργάζονται με όλες τις πλευρές για να αποκλιμακώσουν την κατάσταση", πρόσθεσε, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Τουλάχιστον 26 Παλαιστίνιοι και δύο Ισραηλινές έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας και το νότιο Ισραήλ, στη χειρότερη κλιμάκωση της βίας των τελευταίων ετών, που ξεκίνησε από τις ταραχές στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE