Τη βαθιά ανησυχία τους για την κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραηλινών-Παλαιστινίων εξέφρασαν οι ΗΠΑ

Τη βαθιά ανησυχία τους για την κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραηλινών-Παλαιστινίων εξέφρασαν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν σήμερα τη βαθιά ανησυχία τους σχετικά με την κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και όσων εκτοξεύουν ρουκέτες από τη Γάζα και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

"Απευθύνουμε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και ηρεμία. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να απαντήσει στις επιθέσεις με ρουκέτες. Ο παλαιστινιακός λαός έχει επίσης το δικαίωμα στην ασφάλεια, όπως και οι Ισραηλινοί", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Πρόσθεσε πως ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: «Ναρκοθετεί» την πενταμερή της Νέας Υόρκης, η Τουρκία - Καταθέτει χάρτη θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού ο Τατάρ

Κυπριακό: «Ναρκοθετεί» την πενταμερή της Νέας Υόρκης, η Τουρκία - Καταθέτει χάρτη θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού ο Τατάρ

Λευκωσία και Ηνωμένα ΄Εθνη προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επόμενη διευρυμένη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη περί τα τέλη Ιουλίου, με την προσωπική απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες, να συνεχίζει τις επισκέψεις και τις επαφές της, στις εγγυήτριες δυνάμεις.