ΙΣΡΑΗΛ: Φόβοι για πλήρους κλίμακας πόλεμο- 56 οι νεκροί από τη διένεξη Ισραήλ - Παλαιστινίων

ΙΣΡΑΗΛ: Φόβοι για πλήρους κλίμακας πόλεμο-  56 οι νεκροί από τη διένεξη Ισραήλ - Παλαιστινίων

Η αδιάκοπη εκτόξευση ρουκετών και οι διαδηλώσεις σε μικτές πόλεις Εβραίων και Αράβων, τροφοδότησαν τους αυξανόμενους φόβους την Τετάρτη ότι η βία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, η οποία έχει μέχρι τώρα κοστίσει 56 ζωές, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πλήρους κλίμακας πόλεμο


Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπέντι Γάντζ υποσχέθηκε περισσότερες επιθέσεις κατά της Χαμάς και άλλων παραστρατιωτικών παλαιστινιακών ομάδων στη Γάζα για να επέλθει «πλήρης, μακροπρόθεσμη ηρεμία» προτού να μελετηθεί το ενδεχόμενο εκεχειρίας.

Οι Ισλαμιστές παραστρατιωτικοί έχουν εκτοξεύσει πάνω από 1.000 ρουκέτες από τη Δευτέρα, ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ, ο οποίος έχει προχωρήσει σε εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές κατά ισλαμικών ομάδων στο πολυπληθές παράκτιο θύλακα της Γάζας.

Οι πιο έντονες εχθροπραξίες εδώ και επτά χρόνια είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 48 ανθρώπων στη Γάζα, περιλαμβανομένων και 14 παιδιών, τριών Παλαιστινίων στην Δυτική Όχθη και πέντε Ισραηλινών από τη Δευτέρα.

Καθώς οι παγκόσμιες δυνάμεις εκφράζουν αυξανόμενη ανησυχία και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προετοιμάστηκε για ακόμα μια έκτακτη συνεδρία για την αιματηρή κρίση, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή Τορ Βένεσλαντ προειδοποιεί ότι η κατάσταση οδηγείται «προς πλήρους κλίμακας πόλεμο».
 
Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη μικτή πόλη Λοντ, όπου σύμφωνα με την αστυνομία «ξέσπασαν ευρείς ταραχές μεταξύ ορισμένων Αράβων κατοίκων».

Υπήρξαν φόβοι ευρέων ταραχών καθώς διαδηλωτές ανεμίζοντας παλαιστινιακές σημαίες έκαψαν αυτοκίνητα και περιουσίες, περιλαμβανομένης μιας συναγωγής, συγκρούστηκαν με την ισραηλινή αστυνομία και επιτέθηκαν σε Εβραίους οδηγούς σε αρκετές μικτές πόλεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

Σε μια περίοδο, κατά την οποία ο Δημοκρατικός Συναγερμός καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές του διαφορές και να προετοιμαστεί για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, η ηγεσία του κόμματος, επιλέγει να περιορίσει τις δημόσιες αντιπαραθέσεις. Η απόφαση να μην τοποθετούνται τα στελέχη για τα εσωκομματικά ζητήματα, τουλάχιστον μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές και δημόσιες αναρτήσεις, δείχνει την προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, πριν από την κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE