ΚΥΠΡΟΣ–ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτές είναι οι «μπόνους» χαλαρώσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν- Καταργείται το Safe Pass;

ΚΥΠΡΟΣ–ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτές είναι οι «μπόνους» χαλαρώσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν- Καταργείται το Safe Pass;

Μειωμένος είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που εντοπίζονται τις τελευταίες μέρες στην  Κύπρο γεγονός που αφήνει ελπίδες για μια μεγαλύτερη «κανονικότητα» ενόψει καλοκαιριού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μόλις ένα νέο περιστατικό μετά από πέραν των 4400 τεστ στην Πάφο την Τετάρτη 12/5 καθώς και τα μόλις  27 θετικά τεστ στη Λευκωσία από σύνολο 23.000 εξετάσεων στη Λευκωσία την Τρίτη 11/5.

Η βελτιωμένη επιδημιολογικά εικόνα πιθανότατα φέρνει και «μπόνους» χαλαρώσεις για τις οποίες θα αποφασίσει εντός της ημέρας το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε στις 09:00 της Παρασκευής.

Οι πιθανές χαλαρώσεις

-Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23:00 το βράδυ όπως όλα δείχνουν πάει 00:00 (μεσάνυχτα). Μέτρο που θα ΄τονώσει’ την ψυχολογία των πολιτών αλλά και θα βοηθήσει τους χώρους εστίασης που θα παρατείνουν το ωράριο λειτουργίας τους

-Πιθανό μέτρο είναι και η κατάργηση του Safe Pass σε εξωτερικούς χώρους εστίασης

-Θα συζητηθεί το πρόωρο άνοιγμα των εσωτερικών χώρων εστίασης με την προσκόμιση Safe Pass, μέτρο για το οποίο ωστόσο οι πιθανότητες είναι 50-50

-Αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την αύξηση των προσώπων στους εσωτερικούς χώρους γυμναστηρίων ή και άλλων αιθουσών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.