ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: Διευκρινίζει για άτομα σε οικίες και χώρους συνάθροισης- «Για να αποφευχθεί η δημιουργία αλυσίδων μετάδοσης του ιού…»

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: Διευκρινίζει για άτομα σε οικίες και χώρους συνάθροισης- «Για να αποφευχθεί η δημιουργία αλυσίδων μετάδοσης του ιού…»

Μέγιστος αριθμός 10 προσώπων σε οικίες και χώρους συνάθροισης

Λόγω ενδοοικογενειακής μετάδοσης και διασποράς στο κοινωνικό περιβάλλον που διαπιστώνεται κατά την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, υπενθυμίζεται ότι για σκοπούς κοινωνικής δραστηριότητας ή/και άθλησης, επιτρέπεται η πρόσβαση σε πάρκα και γραμμικά πάρκα, παραλίες, πλατείες, φράγματα, εκδρομικούς χώρους, μαρίνες, ζωολογικούς κήπους, πάρκα και μονοπάτια της φύσης. Διευκρινίζεται ότι ο μέγιστος αριθμός συναθροιζόμενων είναι τα 10 πρόσωπα ανά ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι εξακολουθεί να ισχύει ο μέγιστος αριθμός των 10 ατόμων σε οικίες, περιλαμβανομένων των μόνιμα διαμενόντων και των ανήλικων.

Για να αποφευχθεί η δημιουργία αλυσίδων μετάδοσης του ιού, διατηρώντας την επιδημιολογική εικόνα σε διαχειρίσιμο επίπεδο, αλλά και για να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τις κοινωνικές δραστηριότητες, προτρέπονται οι πολίτες να έχουν ένα όσο το δυνατό πιο σταθερό κοινωνικό κύκλο ατόμων και, λαμβάνοντας υπόψη και τις καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτό το διάστημα στην Κύπρο, να επιλέγουν να κοινωνικοποιούνται κυρίως σε εξωτερικούς χώρους. Σε περιπτώσεις κοινωνικής δραστηριότητας σε χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός άγνωστων μεταξύ τους ατόμων, συστήνεται να υπάρχει αρνητικό αποτέλεσμα από rapid test αντιγόνου με ισχύ 72 ωρών, στο πλαίσιο του SafePass.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Κυπριακή Δημοκρατία θα δρομολογήσει πρωτοβουλίες για αναγνώριση του έργου και της σπουδαιότητας της αποστολής της ΕΛΔΥΚ και ειδικότερα για τα 105 παιδιά που έπεσαν το 1974, εκ των οποίων οι 58 παραμένουν μέχρι σήμερα αγνοούμενοι, ανακοίνωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας τις αδελφικές και ακλόνητες σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE