ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία Υπουργείου Εμπορίου, Τραπεζάς Κύπρου και ΠΟΒΕΚ για στήριξη μικρών επιχειρήσεων

Συμφωνία Υπουργείου Εμπορίου, Τραπεζάς Κύπρου και ΠΟΒΕΚ για στήριξη μικρών επιχειρήσεων

Σε συμφωνία που θεωρείται ότι θα εξαλείψει τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι μικρές επιχειρήσεις για εξασφάλιση στήριξης μέσω των σχεδίων του Υπουργείου Εμπορίου κατέληξαν το Υπουργείο, η Τράπεζα Κύπρου και η ΠΟΒΕΚ.

 
Σύμφωνα με πηγές από την Τράπεζα Κύπρου, η συμφωνία έκλεισε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση μεταξύ κοινής αντιπροσωπείας της Τράπεζας Κύπρου-ΠΟΒΕΚ με την Υπουργό Εμπορίου, Νατάσα Πηλείδου.
 
Στην συνάντηση υποβλήθηκαν εισηγήσεις από πλευράς της αντιπροσωπείας, με σκοπό να διευκολυνθεί ο δανεισμός από πλευράς των τραπεζών προς τις μικρές επιχειρήσεις που υποβάλλουν αίτηση για κρατική χορηγία.
 
Θεωρείται ότι η συμφωνία, που επιτεύχθηκε χάριν στην εποικοδομητική στάση της Υπουργού Εμπορίου, ανοίγει τον δρόμο για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε χρηματοδότηση τους από τραπεζικούς οργανισμούς, αναφέρουν πηγές της τράπεζας, προσθέτοντας ότι επιμέρους συζητήσεις τεχνικής φύσεως επί των λεπτομερειών θα συνεχιστούν από την ερχόμενη βδομάδα.
 
Η Τράπεζα Κύπρου εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση για την ανταπόκριση της Υπουργού στο κοινό αίτημα ΠΟΒΕΚ-Τράπεζας Κύπρου σε σχέση με την αντιμετώπιση της οποίας θα τυγχάνει ο τραπεζικός δανεισμός κατά της διαδικασία έγκρισης.
 
Σημειώνεται ότι από τις προτεινόμενες διαφοροποιήσεις διασπάται ένα τείχος διαδικαστικών εμποδίων, χωρίς να επηρεάζονται τα κριτήρια έγκρισης, με το μέγιστο όφελος να στρέφεται προς μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 
Θεωρείται επίσης ότι η συμφωνία επιτρέπει και σε άλλες τράπεζες, αν επιθυμήσουν, να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση στην στήριξη των μικρών επιχειρήσεων που αναζητούν κρατικά Σχέδια στήριξης ή χορηγίες από το κράτος.
 
Αναφέρεται τέλος ότι μετά τη συμφωνία αυτή πολλές μικρές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολία ένταξης στα Σχέδια του Υπουργείου Εμπορίου, θα μπορούν πλέον με σχετική ευκολία να καταστούν επιλέξιμες και να εξασφαλίσουν κρατικές χορηγίες.

Εξάλλου, σε δήλωσή του ο ΓΓ ΠΟΒΕΚ, Στέφανος Κουρσάρης ανέφερε ότι το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης αφαιρεί ένα σημαντικό εμπόδιο στην πρόσβαση των μικρών, και δη των πολύ μικρών, επιχειρήσεων, στα σχέδια του Υπουργείου Εμπορίου, καθώς «διαφαίνεται πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε αν συνεργαστούμε- φορείς, ιδιωτικός τομέας και κράτος με καλή διάθεση και με κυριότερη πρόθεση να βοηθηθεί το σύνολο της κοινωνίας».
 
Εκφράζοντας ικανοποίηση από την αντιμετώπιση που είχαμε από την Υπουργό και για την θετική στάση που τήρησε απέναντι στις ανάγκες μας, ιδίως σε αυτή την δύσκολη καμπή της οικονομίας, ο κ. Κουρσάρης είπε τέλος πως θα μελετήσουμε τις αλλαγές στις οποίες προχωρεί το Υπουργείο Εμπορίου στα Σχέδια του, οι οποίες εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως επίσης διευκολύνουν την πρόσβαση των μελών μας στα σχέδια χορηγιών-ενισχύσεων του κράτους.

ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top