ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Πετρίκκος: Πότε βγάζουμε τη μάσκα- Τι δηλώνει για την ινδική μετάλλαξη

Δρ. Πετρίκκος: Πότε βγάζουμε τη μάσκα- Τι δηλώνει για την ινδική μετάλλαξη

Καλεσμένος στην εκπομπή Alpha ΚΑΛΗΜΕΡΑ βρέθηκε ο Δρ Γιώργος Πετρίκκης, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, μιλώντας για την εξέλιξη της Κύπρου στην πανδημία.


Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, «όσο πιο γρήγορα πετύχουμε τους εμβολιασμούς τόσο πιο γρήγορα θα απελευθερωθούμε και θα φτάσουμε την κανονική ζωή που ζούσαμε πριν ενώ είναι γεγονός πως η πανδημία δεν θα τελειώσει ακόμα γιατί δεν φτάνει να εμβολιαστεί μόνο η Κύπρος αλλά και το σύνολο του πληθυσμού της γης».

Ανήσυχος φαίνεται να είναι όμως για την εξάπλωση της Ινδικής μετάλλαξης στην Ευρώπη και κατά πόσο αυτή η πλευρά του ιού θα επηρεάσει τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί ενώ δείχνει εμπιστοσύνη στην φαρμακοβιομηχανική κοινότητα και σε εμβόλια που θα θωρακίζουν τους πολίτες από μία τέτοια μετάλλαξη.

Χαρακτηριστικά δήλωσε «στην Ινδία έχουμε μια τραγική κατάσταση ταχείας μετάδοσης και από ότι μαθαίνετε μέχρι τώρα υπάρχει μια μεγαλύτερη πιθανότητα θνησιμότητας».

Για τον μεγάλο αριθμό των τεστ ταχείας ανίχνευσης είπε πως όσο ανεβαίνει ο αριθμός των ατόμων που έχουν βάλει τουλάχιστον την μία δόση του εμβολίου, τόσο θα κατεβαίνουν οι αριθμοί. Δίνοντας έμφαση στην ατομική ευθύνη των πολιτών, προτρέπει τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα προστασίας  και την χρήση μάσκας όπου είναι απαραίτητη. Τέλος επεσήμανε πως και η Κύπρος σιγά-σιγά θα ακολουθήσει τα βήματα άλλων χωρών όσον αφορά την μη χρήση μάσκας από εμβολιασμένους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top