ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δρ. Δημήτρης Σοφοκλέους στο Themaonline: «Εγώ αρνούμαι να είμαι ένας απλός θεατής αυτής της κατάντιας και σε περίπτωση εκλογής μου…»

Ο Δρ. Δημήτρης Σοφοκλέους στο Themaonline: «Εγώ αρνούμαι να είμαι ένας απλός θεατής αυτής της κατάντιας και σε περίπτωση εκλογής μου…»

«Εγώ́ αρνούμαι να είμαι ένας απλός θεατής αυτής της κατάντιας και σε περίπτωση πιθανής εκλογής μου είμαι έτοιμος να κάνω ότι μπορώ για να αλλάξει αυτή η κατάσταση άμεσα», ήταν η αφοπλιστική απάντηση του Δρ. Δημήτρη Σοφοκλέους στην ερώτηση μας πως αποφάσισε να κατέλθει στις επικείμενες Βουλευτικές εκλογές ως Αριστίνδην υποψήφιος της ΕΔΕΚ στη Λευκωσία.

Ο Δρ Σοφοκλέους είναι Ειδικός Ακτινολόγος - Ακτινολόγος Μαστού και ζει καθημερινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες σε θέματα υγείας και όχι μόνο. Ποια η άποψη του για το ΓεΣΥ και για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την Κυβέρνηση; Τι λέει σε όσους γυρίζουν την πλάτη στις εκλογές;


Η συνέντευξη στο Themaonline του υποψήφιου Αριστίνδην Βουλευτή της ΕΔΕΚ στη Λευκωσία:


Τι ήταν αυτό που σας έκανε να αποδεχθείτε την πρόταση της ΕΔΕΚ να κατέλθετε στις επικείμενες Βουλευτικές εκλογές;

Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συνάδελφο και πρόεδρο του κόμματος, Δρ. Μαρίνο Σιζόπουλο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου δίνοντας μου την ευκαιρία να διεκδικήσω μια θέση στη Βουλή́. Όπως έχω επανειλημμένα αναφέρει κατά την δική μου γνώμη το κράτος νοσεί́! Η διαφθορά́, η αδιαφορία και η ατιμωρησία κυριαρχούν, ενώ́ πολλοί́ συμπολίτες μας υποφέρουν!
Εγώ αρνούμαι να είμαι ένας απλός θεατής αυτής της κατάντιας και σε περίπτωση πιθανής εκλογής μου είμαι έτοιμος να κάνω ότι μπορώ για να αλλάξει αυτή η κατάσταση άμεσα.

Σαν γιατρός πιστεύετε ότι στην Κύπρο σήμερα με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ οι πολίτες έχουν το πολυπόθητο σύστημα υγείας που τους αξίζει;

Δυστυχώς όχι! Ενώ είμαι φανατικός υποστηρικτής ενως σωστού λειτουργικού́ ποιοτικού́ και αδιάφθορου συστήματος υγείας, το σημερινό δεν ειναι τίποτα από αυτά! Χωρίς να λέω ότι όλοι όσοι είναι στο ΓΕΣΥ είναι διεφθαρμένοι και εξασκούμε κακής ποιότητας ιατρική, δυστυχώς πολλοί ασθενείς λαμβάνουν κακής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες, χωρίς κανένα ποιοτικό έλεγχο, παρά την νέα φορολογία που τους έχει ετσιθελικά́ επιβληθεί́ από το κράτος! Πρόσφατα είχαμε περιστατικό όπου 72χρονος ασθενής που μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγο ατυχήματος, απεβίωσε μετά από 10 μέρες παραμονής του εκεί λόγο λοίμωξης άσχετης με το λόγο εισαγωγής και χωρίς να τύχει θεραπείας για τον τραύματισμο του.
Πριν λίγο χρονικό διάστημα είδαμε να τυφλώνονται 8 ασθενείς σε μια μέρα στο ίδιο ιατρικό κέντρο, μετά από χειρουργείο καταρράκτη! Οι δυο αργότερα δυστυχώς κατέληξαν ενώ οι υπόλοιποι έχασαν τα μάτια τους για να γλιτώσει η ζωή τους! Αυτό ειναι απαράδεκτο και πρωτοφανές!
Βλέπω καθημερινά ασθενείς που έρχονται σε εμένα για δεύτερη γνώμη, με τραγικής ποιότητας εξετάσεις και εντελώς λανθασμένες διαγνώσεις, από κέντρα και γιατρούς που ο μοναδικός τους στόχος είναι το γρήγορο και μεγάλο κέρδος, μιας και ο ανύπαρκτος έλεγχος από τον ΟΑΥ τους το επιτρέπει σε βάρος των ασθενών!
Για αυτά και παρά πολλά αλλά λέω ξανά πως δυστυχώς αυτό το ΓΕΣΥ δεν είναι αυτό που πρέπει να έχουμε!

Οι πολίτες απαξιώνουν όσο ποτέ τους πολιτικούς. Σαν γιατρός και με τη σχέση που έχετε χτίσει με τους πολίτες το γεγονός να βρεθείτε απέναντί τους σας φοβίζει;

Και πολύ καλά κάνουν! Αλλά δεν πρέπει να ξεχνούν ότι αυτοί τους επέλεξαν! Ακούμε πολλές φορές να λέγετε πως ο κάθε λαός εχει τους πολιτικούς που του αξίζει και δυστυχώς όταν ο λόγος για να ψηφίσουμε κάποιον η κάποιαν είναι να έχουμε προσωπικά ανταλλάγματα, το ρουσφέτι δηλαδή στο τέλος περνούμε αυτούς που μας αξίζουν. Καθόλου! Δεν σκοπεύω να βρεθώ απέναντι σε κανένα που ζητά το δίκαιο του και είμαι έτοιμος να παλέψω για όλους, ανεξάρτητος πολιτικής η οποιασδήποτε άλλης παράταξης, γιατί οι εκλεγμένοι βουλευτές έχουν ευθύνη και πρέπει να έχουν στόχο το κοινό καλό και πρέπει να υπηρετούν όλους τους πολίτες, όχι μόνο αυτούς που τους ψήφησαν!
Άρα λοιπόν όσοι ζητούν το σωστό και το δίκαιο θα με έχουν δίπλα τους! Για τους άλλους λυπούμε!

Η Κυβέρνηση πιστεύετε έχει χειριστεί σωστά μέχρι σήμερα το θέματα της πανδημίας;

Ασφαλώς όχι! Την δικαιολογώ για τους πρώτους μήνες όπου η πανδημία ήταν κάτι το άγνωστο. Τώρα πλέον όχι. Καθημερινα βλέπουμε την συνεχιζόμενη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, οπου επωφελούνται ορισμένοι λίγοι! Βλέπουμε την αδυναμία των πλέον διαλυμένων δημοσίων νοσηλευτριών να αντεπεξέλθουν!
Βλέπουμε την τρομερή καθυστέρηση των εμβολιασμών και τις τραγικές πύλες εγγραφής που ταλαιπωρούν τους πολίτες καθημερινά́. Βλέπουμε πως τα λανθασμένα, ανεπαρκή́ και πολλές φορές αντιφατικά μέτρα έχουν διαλύσει οικονομικά πολλούς συνανθρώπους μας.
Βλέπουμε 2 μέτρα και 2 σταθμά σε πολλές περιπτώσεις!
Μπήκες στο περίπτερο και ξέχασες τη μάσκα! Καθαρίζεις το υποστατικό σου μετά από μια μέρα εργασίας χωρις μάσκα! Ξέχασες να στείλεις μήνυμα για να πας να δεις τους γονείς σου! Λυπούμε αλλά θα τιμωρηθείς με πρόστιμο!
Πηγές στα καρναβάλια! Έκαψες την μισή Κύπρο, έριξες πέτρες, κροτίδες και Μολότοφ σε αστυνομικούς και πυροσβέστες! Ήσουν ένας από τες χιλιάδες που πανηγύριζαν για την πρωταθλήτρια Κύπρου! Κανένα Πρόβλημα!
Που είναι το κράτος! Που είναι η δικαιοσύνη! Που είναι η σωστή́ επιβολή́ των μέτρων!


Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι 3 προτεραιότητες σας εάν εκλεγείτε στις επικείμενες εκλογές;

Υγεία. Η εφαρμογή του ΓΕΣΥ που πρέπει να έχουμε! Όπου θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι και τιμωρίες και όπου όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε οποίο γιατρό η ιατρικό κέντρο επιθυμούν και όχι σε αυτούς που τους επιβάλλετε. Όπου ο γιατρός θα συνταγογραφεί το καλύτερο φάρμακο και όχι αυτά που βλέπουμε να μονοπωλούν από την εφαρμογή του σημερινού ΓΕΣΥ.
Παιδεία! Άμεση αναβάθμιση όλων των σχολείων ούτως ώστε όλοι οι μαθητές ανεξάρτητος οικονομικής κατάστασης ή γεωγραφικής καταγωγής θα έχουν την ίδια ποιοτική φοίτηση και πρόσβαση σε εξωσχολικές δραστηριότητες όπως ο αθλητισμός, η μουσική και οι τέχνες.
Κοινωνικό́ κράτος.Αναθεώρηση του κατώτατου καθαρού μισθού και σύνταξης ούτως ώστε όλοι να μπορούν ανεξάρτητα να ζουν με αξιοπρέπεια! Αναβάθμιση των συγκοινωνιών εντός και μεταξύ́ των πόλεων! Δωρεάν ολοήμερα και όλοχρονα σχολεία για όσους το έχουν ανάγκη.


Τι θα λέγατε στους πολίτες που γυρίζουν την πλάτη στις εκλογές;

Έχουμε ένα ρητό που λέει απου λείπει λείπει τζι μοίρα του! Μην αφήνεται άλλους να γράφουν το μέλλον σας και αυτό των παιδιών σας!


Γιατί οι πολίτες να σας εμπιστευθούν με την ψήφο τους στις επικείμενες εκλογές;

Γιατί εκτός από ηθική ικανοποίηση δεν έχω τίποτα να κερδίσω από πιθανή εκλογή μου αλλά πολλά να προσφέρω! Γιατί έχω όραμα για μια Κύπρο όπου θα υπάρχει ευημερία για όλους, όπου θα υπάρχει ασφάλεια όπως και πριν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top