ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ιδού τα μέτρα για το καλοκαίρι – Όσα θα ισχύουν για μάσκες, αποστάσεις και νυχτερινά κέντρα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ιδού τα μέτρα για το καλοκαίρι – Όσα θα ισχύουν για μάσκες, αποστάσεις και νυχτερινά κέντρα

Αισιόδοξα φαίνονται τα νέα για το φετινό καλοκαίρι, σε ό,τι αφορά τα μέτρα κατά της πανδημίας στο νησί, καθώς η επιδημιολογική εικόνα βελτιώνεται συνεχώς.

Το φετινό καλοκαίρι πιθανόν  να είναι καλύτερο από το περσινό, καθώς στις 10 Ιουνίου αναμένεται η επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής – τα περισσότερα εκ’ των οποίων είναι κλειστά από τον περσινό Μάρτιο -, που θα λειτουργήσουν με συγκεκριμένα πρωτόκολλα που ετοιμάζονται από το Υπουργείο Υγείας και τους επιδημιολόγους. 

Το άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων συνεπάγεται και με την κατάργηση του ‘κέρφιου’, πράγμα που πιθανόν να γίνει και νωρίτερα, καθώς όπως προαναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, δεν αποκλείεται οι επόμενες χαλαρώσεις να κάνουν την εμφάνιση τους και πριν την 1η Ιουνίου.

Αλλαγές ωστόσο θα υπάρξουν και στα μέτρα αυτοπροστασίας, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο η χρήση τη μάσκας για τους καλοκαιρινούς μήνες να είναι απαραίτητη μόνο σε εσωτερικούς χώρους και να καταργηθεί στους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα υπάρξει και μείωση των μέτρων αποστάσεων σε άτομα στους δημόσιους χώρους, από δυο μέτρα σε ένα.

Όπως σας ενημέρωσε και προηγουμένως το ThemaOnline, οι αριθμοί που αφορούν συναθροίσεις -είτε πρόκειται για οικίες, είτε για υποστατικά- αναμένεται να αυξηθούν.

Για τον αριθμό των κρουσμάτων που αναμένουμε να έχουμε τους επόμενους μήνες, ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης δήλωσε: «Το ιδεώδες για εμάς, θα είναι να πέσουμε πολύ πιο κάτω από τους τριψήφιους αριθμούς, να πέσουμε σε χαμηλότερα επίπεδα από τα 100. Το θεωρώ ότι είναι κατορθωτό με την δική μας καλή συμπεριφορά και ήδη βλέπουμε τα θετικά αποτελέσματα από την εμβολιαστική κάλυψη που έχουμε έστω και με την πρώτη δόση».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top