ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Τάβλι, πιλόττα και πρόστιμα σε καφέ ή συλλόγους - Τι ισχύει

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Τάβλι, πιλόττα και πρόστιμα σε καφέ ή συλλόγους - Τι ισχύει

Πριν την επιβολή του τελευταίου -ελπίζουμε- καθολικού lockdown στο νησί μας, είχε ξεσπάσει μια μικρή διαμάχη μεταξύ θαμώνων/ιδιοκτητών καφενέδων και καφετεριών με την Αστυνομία και το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Συγκεκριμένα αρκετός κόσμος παραπονέθηκε πως μετά από ελέγχους σε υποστατικά, είτε από μέλη του Υφυπουργείου Τουρισμού είτε από μέλη της Αστυνομικής δύναμης, ενημερώθηκαν πως τα χαρτιά (τράπουλες) αλλά και το τάβλι απαγορεύεται ρητά.

Μάλιστα αρκετοί ήταν και αυτοί που κλήθηκαν να πληρώσουν εξώδικο πρόστιμο -τόσο θαμώνες όσο και ιδιοκτήτες- ύψους 300€. Όπως ενημερωθήκαμε, η πιο πάνω σύσταση, δεν αποτελούσε οδηγία του Υπουργείου Υγείας, αλλά καθαρά ερμηνεία του διατάγματος από πλευράς Αστυνομίας και Υφ. Τουρισμού.

Συγκεκριμένα μας αναφέρθηκε από επίσημα χείλη πως ‘από τη στιγμή που οι χώροι εστίασης λειτουργούν αποκλειστικά για σκοπούς σίτισης οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα εντός του υποστατικού απαγορεύεται’.

Πλέον επιστρέψαμε με την ίδια απορία αφού δεν υπήρξε οποιαδήποτε διευκρίνιση στο καινούριο διάταγμα αλλά ούτε και στις δέσμες χαλαρώσεων όσον αφορά τη χρήση τράπουλας ή ταβλιού σε χώρους εστίασης.

Η ενημέρωση που λάβαμε από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας είναι ότι πλέον επιτρέπεται κανονικά -τόσο από τους ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης/καφενέδων/συλλόγων να έχουν προσβάσιμες τράπουλες και τάβλια- όσο και από τους πελάτες-θαμώνες να τα χρησιμοποιούν κανονικά, νοουμένου ότι όσοι παίζουν έχουν προσκομίσει μαζί τους SafePass.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE