ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τι θα ισχύει το καλοκαίρι για μάσκες, αποστάσεις συναθροίσεις – Καταργείται εντελώς το ‘κέρφιου’

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τι θα ισχύει το καλοκαίρι για μάσκες, αποστάσεις συναθροίσεις – Καταργείται εντελώς το ‘κέρφιου’

Συνεχίζεται η καθοδική πορεία σε ό,τι αφορά των αριθμών των κρουσμάτων αλλά και των νοσηλευμένων στην Κύπρο.

Παρά τις χαλαρώσεις, οι οποίες γίνονται σιγά σιγά, συνεχίζει η επιδημιολογική εικόνα να βρίσκεται σε εξαιρετικά επίπεδα.

Η επόμενη χαλάρωση που πρέπει όλοι να περιμένουμε είναι η κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που όπως έχουμε ξανά αναφέρει δεν αποκλείεται οι επόμενες χαλαρώσεις να κάνουν την εμφάνιση τους και πριν την 1η Ιουνίου.

Στις 10 Ιουνίου αναμένεται η επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής – τα περισσότερα εκ’ των οποίων είναι κλειστά από τον περσινό Μάρτιο -, που θα λειτουργήσουν με συγκεκριμένα πρωτόκολλα που ετοιμάζονται από το Υπουργείο Υγείας και τους επιδημιολόγους. 

Αλλαγές ωστόσο θα υπάρξουν και στα μέτρα αυτοπροστασίας, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο η χρήση τη μάσκας για τους καλοκαιρινούς μήνες να είναι απαραίτητη μόνο σε εσωτερικούς χώρους και να καταργηθεί στους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα υπάρξει και μείωση των μέτρων αποστάσεων σε άτομα στους δημόσιους χώρους, από δυο μέτρα σε ένα.

Σε ό,τι αφορά, τις συναθροίσεις  -είτε πρόκειται για οικίες, είτε για υποστατικά- αναμένεται να αυξηθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες (Τετάρτη 19/05), το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι 135 (ποσοστό θετικότητας: 0,30%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 71,533, ενώ δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε απελαθεί από την Κύπρο και την βρήκαν να εργάζεται σε ξενοδοχείο - Παρουσίασε πλαστό έγγραφο

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top