ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Το Σινοβάκ στα αποδεκτά εμβόλια της ΚΔ με απόφαση Υπουργικού, ανακοίνωσε ο Υπ. Μεταφορών

Το Σινοβάκ στα αποδεκτά εμβόλια της ΚΔ με απόφαση Υπουργικού, ανακοίνωσε ο Υπ. Μεταφορών

Την συμπερίληψη του κινεζικού εμβολίου Σινοβάκ στα αποδεκτά από την Κυπριακή Δημοκρατία εμβόλια, αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος.

 
Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, όσα πρόσωπα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, έχουν εμβολιαστεί και κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού από τα κράτη μέλη της ΕΕ – συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τα κράτη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου Ισλανδία, Λίχνεστάιν, Νορβηγία και Ελβετία, από το Ισραήλ, την Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Σαουδική Αραβία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουκρανία, την Ιορδανία, τον Λίβανο, την Αίγυπτο, την Λευκορωσία, την Σερβία, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, τις ΗΠΑ, την Αρμενία, την Γεωργία, τον Καναδά και το Κουβέιτ και θα φθάνουν στην Κυπριακή Δημοκρατία από το εξωτερικό, θα εξαιρούνται για σκοπούς εισόδου από την υποχρέωση διενέργειας εργαστηριακών εξετάσεων, καθώς και της υποχρέωσης για αυτοπεριορισμό ή και καραντίνα, ανεξαρτήτως της χώρας αναχώρησης. Σύμφωνα πάντα και με τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας, πρόσθεσε.
 
Ως αποδεκτά πιστοποιητικά εμβολιασμού, συνέχισε ο κ. Καρούσος, θεωρούνται εκείνα στα οποία ο κάτοχος έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό σχήμα με ένα από τα εγκεκριμένα εμβόλια όπως του ΕΟΦ ή του ρωσικού Σπούτνικ ή του κινεζικού Σινοβάκ και έχει παρέλθει ο καθορισμένος από το Υπουργείο Υγείας χρόνος από την τελευταία δόση, αναλόγως και της ημερομηνίας ταξιδιού.
 
Όλη η σχετική πληροφόρηση, είπε ο Υπουργός, βρίσκεται αναρτημένη στο www.cyprusflightpass.gov.cy. Οι Κύπριοι πολίτες και αυτοί που κατέχουν το πιστοποιητικό από την Κυπριακή Δημοκρατία, συνέχισε, εξαιρούνται από τους οποιουσδήποτε εργαστηριακούς ελέγχους αλλά και αυτοπεριορισμό ή καραντίνα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top