ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Φουλάρουν για νέες χαλαρώσεις - Τι φέρνει η επόμενη μέρα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Φουλάρουν για νέες χαλαρώσεις - Τι φέρνει η επόμενη μέρα

Η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας του νησιού μας μετά την άρση των σκληρών περιοριστικών μέτρων είναι -τουλάχιστον- αξιοσημείωτη. 

Τον προβληματισμό και την κατήφεια διαδέχτηκαν η αισιοδοξία και τα -συγκρατημένα- χαμόγελα με τους δείκτες να έχουν συνεχώς πτωτική τάση. Ημερήσια επιβεβαιωμένα κρούσματα, βαθμός θετικότητας αλλά και νοσηλευόμενοι μειώνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς αφήνοντας αχτίδα αισιοδοξίας στην άκρη του τούνελ.

Όσο το εμβολιαστικό πλάνο συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, τόσο ταχύτερα και ασφαλέστερα χτίζεται το 'τείχος' ανοσίας και προστασίας από την πανδημία με το ενδιαφέρον να παρουσιάζεται αυξημένο και τη συντριπτική πλειοψηφία του κοινού να αντιλαμβάνεται πλέον πως αυτό είναι το μοναδικό διαθέσιμο όπλο για να πάρουμε πίσω τις 'κανονικές' μας ζωές.

Μετά την κατάργηση λοιπόν του 8998 και της αποστολής μηνυμάτων για κατ'εξαίρεση μετακινήσεις, ήρθε η μεταφορά της ώρας απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ στις 12 τα μεσάνυχτα αλλά και 'καπάκι' η κατάργηση του SafePass για παρουσία σε εξωτερικούς χώρους. Όλα τα προαναφερθέντα, σε συνάρτηση με το άνοιγμα τομέων και επιχειρήσεων που βρίσκονταν στον πάγο ακόμη και από την έναρξη της πανδημίας (όπως είναι πχ τα νυχτερινά κέντρα, καζίνο, παιδότοποι, λούνα-παρκ) έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα ευφορίας, δείχνοντας πως ίσως βρισκόμαστε κοντά στο τέλος. 

Παρά τη συγκρατημένη αισιοδοξία φαίνεται η πρόθεση για να δοθούν περαιτέρω χαλαρώσεις. Χαλαρώσεις μάλιστα που είναι πιθανόν να τεθούν σε ισχύ ακόμη και πριν την 1η Ιουνίου, ημερομηνία που είχε τοποθετηθεί σαν ορόσημο για την 3η φάση αποκλιμάκωσης. 

Το σημαντικότερο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση θα αποτελέσει η κατάργηση του κέρφιου (απαγόρευσης κυκλοφορίας) που θα αποτελέσει βάλσαμο, τόσο στο ψυχολογικό κομμάτι, όσο και 'ένεση' στους χώρους εστίασης, νυχτερινών κέντρων αλλά και κατ'επέκταση του τουρισμού. 

Μάλιστα η παρουσία κόσμου σε εκδηλώσεις -έστω και με περιορισμούς αρχικά- φέρνει τη ζωή μας ένα βήμα πιο κοντά στα προ-πανδημίας δεδομένα αφού θέατρα, σινεμά, γάμοι, βαφτίσεις αλλά και συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα θα μπορούν πλέον να υποδεχθούν κοινό με φυσική παρουσία ζωντανεύοντας.

Τέλος υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους -ένα μοντέλο που δοκιμάζεται σε διάφορες χώρες- και μάλιστα μετά από σχετικές συστάσεις και του CDC.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top