ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Φεύγει το κέρφιου, σκέψεις για μάσκες - Φορτσάρουν γάμοι και νυχτερινά κέντρα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Φεύγει το κέρφιου, σκέψεις για μάσκες - Φορτσάρουν γάμοι και νυχτερινά κέντρα

Μπορούμε πλέον με μεγαλύτερη βεβαιότητα να πούμε πως η τεράστια βελτίωση στην επιδημιολογική μας εικόνα θεωρείται δεδομένη.

Τα στοιχεία μάλιστα του τελευταίου δεκαπενθημέρου -και ιδιαίτερα- μετά το ξεκλείδωμα της 10ης Μαίου καταμαρτυρούν του λόγου το αληθές. Η χθεσινή (Σάββατο 22/5) καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας έφερε ξανά διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, η αποσυμπίεση των νοσηλευτηρίων συνεχίζεται ενώ ο βαθμός θετικότητας -προερχόμενος μάλιστα από πολύ μεγάλο αριθμό εργαστηριακών εξετάσεων- έφτασε το... εντυπωσιακό 0.15%. 

Του Ανδρέα Κόκκινου

Το unlock σε σωρεία τομέων που αφορούν την οικονομία και κατ'επέκταση την καθημερινότητα συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς αφού οι χαλαρώσεις μοιράζονται 'απλόχερα' το τελευταίο διάστημα ενώ είναι ίσως η πρώτη φορά -από την έναρξη της πανδημίας- που φαίνεται να οδεύουμε στην πολυπόθητη κανονικότητα. 

Μάλιστα, η επόμενη φάση χαλαρώσεων και αποκλιμάκωσης μέτρων έχει οριοθετηθεί για την 1η Ιουνίου, ημερομηνία που δεν αποκλείεται να φέρει σημαντικές ανακοινώσεις. Μάλιστα κύκλοι της επιστημονικής και συμβουλευτικής ομάδας εικάζουν πως -και για χάρη του τουρισμού- το κέρφιου (δηλαδή η απαγόρευση κυκλοφορίας που ξεκινά στις 12 τα μεσάνυχτα και ολοκληρώνεται στις 5 το πρωί) αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν. 

Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα για απρόσκοπτες μετακινήσεις όλες τις ώρες της ημέρας (αλλά και της νύχτας), καταργείται και ο ψυχολογικός εξαναγκασμός που έχει επιφέρει κόπωση στην πλειοψηφία των συμπατριωτών μας. Παράλληλα υποβοηθείται τόσο ο κλάδος του τουρισμού, όσο και διάφοροι άλλοι τομείς όπως οι χώροι εστίασης (και φυσικά τα νυχτερινά κέντρα), η τέλεση γαμήλιων δεξιώσεων (αφού το κέρφιου αποτελεί τεράστιο 'αγκάθι' παρά τις χαλαρώσεις) με τη νύχτα να γεμίζει ξανά ζωή. 

Η κατάργηση του κέρφιου δεν αναμένεται να έρθει μόνη αφού μεγάλη είναι η συζήτηση γύρω από την κατάργηση της μάσκας (σε εξωτερικούς τουλάχιστον χώρους) αλλά και η αύξηση στο πλαφόν των συναθροίσεων για άτομα (είτε αυτό αφορά οικίες, είτε εστίαση είτε δημόσιους και εξωτερικούς χώρους).

Με τον τρόπο αυτό αλλά και τον έλεγχο μέσω SafePass -και την εμβολιαστική κάλυψη να αγγίζει ήδη το 50%- θα μπορέσουμε να ζήσουμε ξανά στιγμές προ-πανδημίας, με εκδηλώσεις, συναυλίες, θέατρα, σινεμά και αθλητικές διοργανώσεις με φυσική παρουσία κόσμου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top