ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Έρχονται νέες χαλαρώσεις - Πότε ξεκλειδώνει η χώρα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Έρχονται νέες χαλαρώσεις - Πότε ξεκλειδώνει η χώρα

Οι συνεχείς ‘χαμηλές πτήσεις‘ των ημερήσιων κρουσμάτων έχουν επιφέρει μια ακτίδα αισιοδοξίας σε Υπουργείο Υγείας και επιστημονική ομάδα, που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει.

Τα περιστατικά συνέχισαν και χθες, Κυριακή (23/5) σε διψήφιους αριθμούς, με όλους τους σημαντικούς δείκτες της πανδημίας να καταδεικνύουν την καθοδική τους τάση.

Τόσο ο πολύ χαμηλός βαθμός θετικότητας, όσο και τα συνεχόμενα εξιτήρια που αποφορτίζουν τα νοσηλευτήρια επιτρέπουν σε όλους μας τα χαμόγελα της επιστροφής στην κανονικότητα. Οι ασκήσεις επί χάρτου συνεχίζονται από τα μέλη της συμβουλευτικής επιστημονικής ομάδας με μοναδικό στόχο η Κύπρος να προχωρήσει απρόσκοπτα στο ‘ξεκλείδωμα’ με βάση και το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από την λήξη της επιβολής του lockdown.

Όπως αναμένεται λοιπόν τις επόμενες ημέρες, μετά τις ανακοινώσεις στις 10/5 και 17/5, η 3η περίοδος αποκλιμάκωσης οριοθετείται να έχει έναρξη την 1η Ιουνίου σημαίνοντας παράλληλα τον ερχομό του καλοκαιριού. Μετά και την επαναλειτουργία διαφόρων κλάδων και τομέων -εκ των οποίων πάρα πολλοί είχαν μείνει σε αδράνεια εδώ και 14 μήνες- η οικονομία προσπαθεί δειλά-δειλά να βάλει μπρος τις μηχανές.

Εν αναμονή της άρσης των τουριστικών περιορισμών -που αποτελούν και ένα πολύ ζωτικό κομμάτι της οικονομικής πίτας- σιγά σιγά επαναδραστηριοποιούνται σε εντατικότερους ρυθμούς οι χώροι εστίασης, ενώ άνοιγμα έχουμε και για τα νυχτερινά κέντρα. Γαμήλιες δεξιώσεις, πάρτυ και βαπτίσεις ετοιμάζονται πυρετωδώς για να καλύψουν το χαμένο έδαφος ενώ ιδιαίτερα για τους γάμους ‘αγκάθι’ αποτελεί το κέρφιου.

Το κέρφιου λοιπόν (απαγόρευση κυκλοφορίας που υφίσταται από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα) αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τις ζωές μας (ελπίζουμε μια και καλή) παρέχοντας μεγάλες διευκολύνσεις.

Πέραν της ψυχολογικής ανάτασης του κοινού (από την τεράστια κόπωση που έχει επέλθει μετά από 1+ χρόνο μέτρων και περιορισμών) η απαλοιφή του αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά και σε άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός, η εστίαση αλλά και τα νυχτερινά κέντρα.

Συνωστισμός και συναθροίσεις -στο βαθμό του δυνατού- αφού η εμβολιαστική κάλυψη και η χαμηλή μεταδοτικότητα επιτρέπουν περισσότερες χαλαρώσεις στο μέγιστο αριθμό παρευρισκομένων αλλά και στις αποστάσεις, ενώ τίθεται θέμα κατάργησης της χρήσης μάσκας σε ότι αφορά εξωτερικούς χώρους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top