ΚΥΠΡΟΣ –ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Για ποιους ανοίγει η Πύλη Εμβολιασμού τις επόμενες μέρες

ΚΥΠΡΟΣ –ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Για ποιους ανοίγει η Πύλη Εμβολιασμού τις επόμενες μέρες

Σχεδόν 5 χιλιάδες ραντεβού για εμβολιασμό διευθετήθηκαν μέχρι τις 14:45 σήμερα από πολίτες 43 – 45 ετών, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.


Σημειώνεται η Πύλη Εμβολιασμού άνοιξε στις 07:30 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 17:30 την Τρίτη.
 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, σήμερα διατέθηκαν 10.590 ραντεβού, από τα οποία κλείστηκαν 4.600.
 
Από την Τετάρτη, 26 Μαΐου, ανοίγει η Πύλη για την ηλικιακή ομάδα  40-42 ετών από τις 7:30 το πρωί μέχρι 5:30 το απόγευμα, ενώ για τους 70 και άνω από Πέμπτη, 27 Μαΐου, στις 7:30 το πρωί μέχρι 5:30 το απόγευμα.
 
Επίσης, η Πύλη θα ανοίξει για τους πολίτες 37-39 ετών από Παρασκευή, 28 Μαΐου, από τις 7:30 το πρωί μέχρι Σάββατο, 29 Μαΐου, 5:30 το απόγευμα.
 
Η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι ανοικτή τις πιο πάνω ημερομηνίες και ώρες μόνο για τις ηλικίες που αναφέρονται στην κάθε περίπτωση και όχι για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ οι εμβολιασμοί θα γίνονται με τα διαθέσιμα αδειδοτημένα εμβόλια στα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες.
 
Εξάλλου, σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο έσπασε το φράγμα του μισού εκατομμυρίου εμβολιασμών η Κύπρος, αφού μέχρι και χθες, 21 Μαΐου, έγιναν 504.008 εμβολιασμοί.

Από αυτούς τους εμβολιασμούς, 356.376 άτομα έλαβαν την 1η δόση του εμβολίου (ποσοστό 48,2% των ατόμων που δύνανται να εμβολιαστούν) και 147.632 άτομα έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα (ποσοστό 20% των ατόμων που δύνανται να εμβολιαστούν).

Σύμφωνα με το ECDC,  το ποσοστό εμβολιασμών στην Κύπρο είναι αρκετά πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου με την 1η δόση εμβολιάστηκε το 39,6% του πληθυσμού, ενώ ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του το 16,6% και η χώρα μας κατατάσσεται 4η ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ.
  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE