ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δεν έδωσαν εισηγήσεις για χαλαρώσεις - Η Κυβέρνηση διώχνει το κέρφιου

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δεν έδωσαν εισηγήσεις για χαλαρώσεις - Η Κυβέρνηση διώχνει το κέρφιου

Εξαιρετικά βελτιωμένη παρουσιάζεται η επιδημιολογική εικόνα του νησιού με αποτέλεσμα να υπάρχει μία αντιστροφή του κλίματος μεταξύ των πολιτών. 

Οι καθιερωμένες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές αφού πλέον η καθοδική τάση των δεικτών είναι ευδιάκριτη. Πέραν των ημερήσιων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παρατηρείται μεγάλη πτώση τόσο στο βαθμό θετικότητας, όσο και μείωση στον αριθμό των νοσηλευόμενων. 

Με τις 2 πρώτες φάσεις αποκλιμάκωσης να έχουν ήδη παρέλθει και το καλοκαίρι να βρίσκεται προ των πυλών δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και νέες χαλαρώσεις εντός των ημερών, ίσως και μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο (Τετάρτη 26/5).

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline δεν έχουν ζητηθεί συστάσεις και εισηγήσεις από πλευράς επιστημονικής και συμβουλευτικής ομάδας. Μάλιστα η ομάδα αναμένεται να έχει απόψε το βράδυ (Τρίτη 25/5) την καθιερωμένη της σύσκεψη όμως στην ατζέντα δε θα βρίσκονται εισηγήσεις, ούτε ασκήσεις επί χάρτου.

Εάν λοιπόν υπάρξει το σενάριο της νέας αποκλιμάκωσης, αυτή θα αποτελεί καθαρά κυβερνητική απόφαση αφού θεωρείται απίθανο να υπάρξει οποιαδήποτε ανατροπή για να ζητηθεί η συμβολή των ειδικών στη λήψη των αποφάσεων. Οι ίδιοι κύκλοι πάντως, μέσα από την επιστημονική ομάδα, αναφέρουν πως φαίνεται να έχει δοθεί το 'πράσινο φως' όσον αφορά την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας (κέρφιου) που υφίσταται από τις 12 τα μεσάνυχτα και μετά.

Φειδωλές ήταν οι απαντήσεις για την κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αφού προφανώς κάτι τέτοιο δεν θα αποτελέσει Κυπριακή πρωτοτυπία. Όπως έχουμε δει σε διάφορες χώρες όπου το εμβολιαστικό πλάνο βαίνει ομαλώς και υπερκαλύπτει το πλαφόν (του 65% περίπου του εμβολιαστικού σώματος) δίνεται η δυνατότητα για κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Μάλιστα όσον αφορά τις συστάσεις του CDC στις ΗΠΑ, όσον αφορά τους εμβολιασμένους, πέραν της κατάργησης μάσκας προτείνεται και η απαλοιφή των αποστάσεων και μέτρων αποστασιοποίησης.

Η αναμενόμενη κάθοδος του τουρισμού αλλά και η ψυχολογική κόπωση των πολιτών αναμένεται να λειτουργήσουν σαν 'μοχλός πίεσης' προς αυτή την απόφαση και με τους επιδημιολογικούς δείκτες να το επιτρέπουν αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και πριν την 1η Ιουνίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top