Johnson & Johnson: Αβέβαιο αν καταφέρει να ανταποκριθεί στον στόχο της Ε.Ε. - Δεν προλαβαίνει να παραδώσει τις 55 εκατ. δόσεις έως τα τέλη Ιουνίου

 Johnson & Johnson: Αβέβαιο αν καταφέρει να ανταποκριθεί στον στόχο της Ε.Ε. -  Δεν προλαβαίνει να παραδώσει τις 55 εκατ. δόσεις έως τα τέλη Ιουνίου

Η εκπρόσωπος της εταιρείας επικαλείται τη διακοπή λειτουργίας ενός εργοστασίου στις ΗΠΑ, μετά τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στον ποιοτικό έλεγχο των σκευασμάτων

Η εταιρεία Johnson & Johnson δεν είναι βέβαιη ότι θα καταφέρει να ανταποκριθεί στον στόχο της και να παραδώσει 55 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της για την Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του έτους, ανέφερε σήμερα η ολλανδική θυγατρική της.

Μια εκπρόσωπος της φαρμακευτικής εταιρείας Janssen επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης της Ολλανδίας NOS ότι είναι αμφίβολο ότι θα επιτευχθεί ο στόχος λόγω καθυστερήσεων στην παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ είχε διακόψει την παραγωγή του εμβολίου σε ένα εργοστάσιο της Emergent BioSolutions Inc τον Απρίλιο, αφού από την επιθεώρηση που έκαναν οι ειδικοί της διαπίστωσαν διάφορα σοβαρά προβλήματα στον ποιοτικό έλεγχο των σκευασμάτων.

«Δυστυχώς, η συνεχιζόμενη παύση της παραγωγής των συστατικών στο Emergent BioSolutions επηρεάζει τους χρόνους παράδοσης του μονοδοσικού εμβολίου μας για την Covid-19 στις χώρες μέλη της ΕΕ και σε άλλα μέρη του κόσμου», ανέφερε η εκπρόσωπος Ελιάν Λάουερς σε ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όπως επισήμανε, η παραγωγή των συστατικών είναι κρίσιμης σημασίας για την παραγωγή και τη διανομή του εμβολίου παγκοσμίως, ιδίως κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. «Θα είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων αφού ολοκληρώσουν τις επιθεωρήσεις τους οι ρυθμιστικές αρχές», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: «Πέφτει η αυλαία» στην υπόθεση των πολιτογραφήσεων - Ανακοινώνεται η απόφασή για Τζιοβάνη και Συλλούρη

LIVE: «Πέφτει η αυλαία» στην υπόθεση των πολιτογραφήσεων - Ανακοινώνεται η απόφασή για Τζιοβάνη και Συλλούρη

«Πέφτει η αυλαία» σήμερα στην πολύκροτη ποινική υπόθεση για το πρόγραμμα για κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών που συνδέεται με το ρεπορτάζ του Al Jazeera, στη βάση και του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Μύρωνα Νικολάτου. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ανακοινώνει την απόφασή του για την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων, πρώην Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και πρώην βουλευτή και επιχειρηματία Χριστάκη Τζιοβάνη, σε μια διαδικασία που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Δείτε όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE