ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν σκέφτεται να δημοσιοποιήσει την έκθεση για την προέλευση της Covid-19

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν σκέφτεται να δημοσιοποιήσει την έκθεση για την προέλευση της Covid-19

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως είναι πιθανό να δώσει στη δημοσιότητα μια έκθεση, όπου θα παρουσιάζονται λεπτομερώς τα ευρήματα της αμερικανικής κοινότητας πληροφοριών σχετικά με την προέλευση της Covid-19.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η αμερικανική κοινότητα πληροφοριών αναγνώρισε σήμερα ότι οι υπηρεσίες της έχουν δύο θεωρίες σχετικά με την προέλευση της Covid-19, με δύο υπηρεσίες να πιστεύουν ότι εμφανίστηκε φυσικά από την επαφή του ανθρώπου με μολυσμένα ζώα και μια τρίτη να ενστερνίζεται ένα πιθανό εργαστηριακό ατύχημα, ως την πηγή της παγκόσμιας αυτής πανδημίας.

"Η αμερικανική κοινότητα Πληροφοριών δεν γνωρίζει ακριβώς πού, πότε και πώς ο ιός Covid-19 μεταδόθηκε αρχικά, όμως συγκλίνει σε δύο πιθανά σενάρια", επισημαίνει το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών (ODNI), προσθέτοντας πως η πλειονότητα πιστεύει ότι δεν υπάρχουν "επαρκείς πληροφορίες προκειμένου να αξιολογηθεί ότι το ένα σενάριο είναι πιθανότερο σε σύγκριση με το άλλο". Η ανακοίνωση του ODNI δεν διευκρίνισε ποιες δύο από τις 17 υπηρεσίες που απαρτίζουν την κοινότητα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών πιστεύουν ότι ο ιός προήλθε από μολυσμένα ζώα και ποια υπηρεσία πιστεύει ότι προήλθε από εργαστηριακό ατύχημα.

Και στις δύο περιπτώσεις, εντούτοις, το ODNI λέει ότι οι υπηρεσίες που κλίνουν στη μία ή την άλλη εξήγηση το κάνουν με "χαμηλή ή μέτρια αυτοπεποίθηση", κάτι που στην ορολογία των κατασκόπων σημαίνει πως πιστεύουν ότι τα στοιχεία που στηρίζουν την άποψή τους απέχουν από το να είναι καθοριστικά.

Αξιωματούχοι δεν θέλησαν να συζητήσουν ποιες υπηρεσίες διατύπωσαν διστακτικές απόψεις σχετικά με την προέλευση του ιού, όμως υπογράμμισαν ότι η μεγάλη πλειονότητα των αμερικανικών υπηρεσιών πιστεύει ότι οι πληροφορίες είναι ανεπαρκείς για να καθορίσουν ότι το ένα σενάριο για την προέλευση του ιού είναι πιθανότερο από το άλλο.

ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Απειλεί ο Λαριτζανί: Αν οι ΗΠΑ κόψουν το ρεύμα στο Ιράν σε μια ώρα, θα το κόψουμε σε όλη τη Μέση Ανατολή σε μισή

LIVE: Απειλεί ο Λαριτζανί: Αν οι ΗΠΑ κόψουν το ρεύμα στο Ιράν σε μια ώρα, θα το κόψουμε σε όλη τη Μέση Ανατολή σε μισή

Δεκατρείς ημέρες μετά το ξέσπασμα της πολεμικής σύρραξης στη Μέση Ανατολή, η ένταση παραμένει σε υψηλά επίπεδα, καθώς καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε κινήσεις αποκλιμάκωσης.Την ίδια ώρα, δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 Fighting Falcon απογειώθηκαν από την Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Όλες οι εξελίξεις άμεσα και έγκυρα από το ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE