ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ζωντανεύει ξανά η νυχτερινή ζωή της χώρας - Πού θα πηγαίνουμε και πώς

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ζωντανεύει ξανά η νυχτερινή ζωή της χώρας - Πού θα πηγαίνουμε και πώς

Η νέα δέσμη χαλαρώσεων που εξαγγέλθηκε δια στόματος του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου έχει επιφέρει ευφορία και αισιοδοξία στις τάξεις των ταλαιπωρημένων και 'κουρασμένων' Κύπριων πολιτών. 

Το ένα μετά το άλλο τα περιοριστικά μέτρα αίρονται δίνοντας -έστω και κλιμακωτά- ένα αίσθημα 'ελευθερίας' και επιστροφής στην -προ πανδημίας- κανονικότητα που 15 περίπου μήνες μετά μοιάζει ιδιαίτερα... μακρινή. Και αν το άνοιγμα της εστίασης και η μεταφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 στις 11 το βράδυ και στη συνέχεια στις 12 τα μεσάνυχτα ήταν αρκετή για να γεμίσει ξανά ζωή η νύχτα, το επόμενο στάδιο αποκλιμάκωσης φέρνει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Συγκεκριμένα, με την απαγόρευση κυκλοφορίας -αρχής γενομένης από αύριο Σάββατο 29/5- να παρατείνεται για τις 1 μετά τα μεσάνυχτα, επαναλειτουργούν και οι εσωτερικοί χώροι της εστίασης (έστω και κάτω από αυστηρά πρωτόκολλα και περιοριστικά μέτρα) παρέχοντας τη δυνατότητα για μαζικότερες εξόδους. Η κατάργηση επίσης του Safepass, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους εξωτερικούς χώρους, έχει λειτουργήσει ευεργετικά διώχνοντας μεγάλη μερίδα της μουρμούρας και των διαμαρτυριών που είχαν ξεσπάσει. 

Πλέον το επόμενο δεκαήμερο αποτελεί επί της ουσίας... 'πρόλογο' της επαναφοράς στην κανονικότητα αφού την 10η Ιουνίου το κέρφιου θα αποτελέσει επίσημα -και ελπίζουμε οριστικά- παρελθόν από τις ζωές μας. Με την κατάργηση λοιπόν της απαγόρευσης κυκλοφορίας να συνάδει με το άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων (που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, μένοντας κλειστά από την κάθοδο της πανδημίας) η νυχτερινή ζωή του νησιού αναμένεται να ζωντανέψει ξανά. 

Ήδη το τελευταίο δεκαπενθήμερο παρατηρείται αυξημένη κίνηση σε χώρους εστίασης (είτε αυτό αφορά ταβέρνες, καφετέριες, εστιατόρια, μπαράκια και συλλόγους) επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας τη 'δίψα' του κόσμου για κοινωνική ζωή και επιστροφή στην κανονικότητα. Πλέον, από τη 10η Ιουνίου τα ρολά ανεβαίνουν και η διασκέδαση μπαίνει ξανά στην ημερήσια διάταξη έστω και αν αυτό θα περιλαμβάνει την προσκόμιση Safepass ιδιαίτερα σε ότι αφορά εσωτερικούς χώρους. 

Πλέον, μετά το πέρας της 10ης Ιουνίου -και νοουμένου ότι η επιδημιολογική εικόνα παραμένει αισθητά βελτιωμένη με την εμβολιαστική κάλυψη να ξεπερνά την 'σημαδούρα' του 65%- οι ζωές μας θα επιστρέψουν σε ότι πιο κοντινό στην προ-πανδημίας εποχή με το επόμενο βήμα και ευχή να αποτελούν η ανοσία της αγέλης, η κατάργηση της χρήσης μάσκας αλλά και η επαναφορά σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες με μαζική φυσική παρουσία κοινού. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top