ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη η συμμετοχή των ΗΠΑ στον προϋπολογισμό της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Αυξημένη η συμμετοχή των ΗΠΑ στον προϋπολογισμό της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Αυξημένα κατά 472.400.000 δολάρια θα είναι - στον προτεινόμενο προϋπολογισμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το έτος 2022 – τα κονδύλια για τις συνεισφορές των ΗΠΑ σε διεθνείς ειρηνευτικές δραστηριότητες, μεταξύ αυτών και για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ο προϋπολογισμός κατατέθηκε την Παρασκευή στο Κογκρέσο και προνοεί 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια για την χρηματοδότηση ειρηνευτικών επιχειρήσεων, αλλά και την πληρωμή καθυστερημένων οφειλών περασμένων 4 ετών, ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα προϋπολογιστούν για το 2022, 15.735.000 δολάρια (5,828 περισσότερα από το 2021). Το 2020 είχαν διατεθεί 8.722.000 δολάρια.

Στην σχετική επεξηγηματική αναφορά για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, το κείμενο του προϋπολογισμού του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι «Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα συνεχίσει να διατηρεί την αναγκαία σταθερότητα για την επανέναρξη των υπό την διευκόλυνση των Ηνωμένων Εθνών κυπριακής ηγεσίας συνομιλιών για τη διευθέτηση, στόχος των οποίων είναι η επανένωση της Κύπρου υπό το εγκεκριμένο από το Σ.Α. του ΟΗΕ πλαίσιο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Το κείμενο τονίζει ότι «η αποστολή υπηρετεί τις αμερικανικές προτεραιότητες εθνικής ασφαλείας, διατηρώντας την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο και μειώνοντας την πιθανότητα ευρύτερης περιφερειακής σύγκρουσης που θα ενέπλεκαν τις Νατοϊκές συμμάχους Ελλάδα και Τουρκία».

Να σημειώσουμε ότι στον προϋπολογισμό του 2022 καταχωρείται και το ποσό του μισού εκατομμυρίου δολαρίων για την εκπαίδευση Κυπρίων στρατιωτικών μέσω του Διεθνούς Προγράμματος Στρατιωτικής Εκπαίδευσης των ΗΠΑ (IMET), στη βάση των σχετικών προνοιών του Νόμου για την Ανατολική Μεσόγειο. Το αντίστοιχο ποσό για την Ελλάδα ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο.

(ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top