Δεν ανοίγουν αύριο τα οδοφράγματα - Τηλεδιάσκεψη Μαυρογιάννη – Ολγκούν

Δεν ανοίγουν αύριο τα οδοφράγματα - Τηλεδιάσκεψη Μαυρογιάννη – Ολγκούν

Το θέμα των διελεύσεων θα συζητήσουν αύριο, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Ε/κ διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης με τον ειδικό αντιπρόσωπο του Τ/κ ηγέτη, Εργκιούν Ολγκούν και την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.


Όπως επίσης πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η συζήτηση θα αφορά το πότε και πώς θα γίνονται οι διελεύσεις από τα οδοφράγματα, υπό το φως και της συνεδρίασης που είχε προχθές Παρασκευή η ομάδα εργασίας, που σύστησε η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την υγεία όσον αφορά τα υγειονομικά μέτρα που θα διέπουν τις διελεύσεις.


Στη συνεδρίαση της Παρασκευής οι δύο πλευρές παρουσίασαν τις θέσεις τους για το ζήτημα, χωρίς να υπάρξει τελική κατάληξη, ωστόσο υπήρξαν αρκετές συγκλίσεις, και οι θέσεις αυτές μεταφέρθηκαν στις ηγεσίες των δύο πλευρών.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.