ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τροχονομικοί έλεγχοι για την καταλληλότητα βαρέων οχημάτων

Τροχονομικοί έλεγχοι για την καταλληλότητα βαρέων οχημάτων

Τροχονομικούς ελέγχους για την καταλληλότητα φορτηγών, λεωφορείων και άλλων βαρέων οχημάτων, πραγματοποίησαν σήμερα στην περιοχή της Μόρφου, μέλη της Αστυνομίας σε συνεργασία με λειτουργούς του Τμήματος Οδικών Μεταφορών. Την ίδια ώρα τα μέλη της Αστυνομίας και του ΤΟΜ διενήργησαν ζυγιστικούς ελέγχους, καθώς και ελέγχους ταχογράφων στα φορτηγά οχήματα.


Κατά τη διάρκεια της σημερινής επιχείρησης ελέγχθηκαν συνολικά 30 βαρέα οχήματα, από τα οποία 25 φορτηγά και πέντε (5) λεωφορεία, ενώ παράλληλα ελέγχθηκαν και 50 σαλούν αυτοκίνητα. Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν συνολικά 20 παραβάσεις τροχαίας, για τις οποίες έγιναν έντεκα καταγγελίες και πέντε γραπτές παρατηρήσεις, ενώ από τους λειτουργούς του ΤΟΜ ανακλήθηκαν οι άδειες κυκλοφορίας και πιστοποιητικών καταλληλότητας τεσσάρων φορτηγών οχημάτων.

Δύο από τα φορτηγά, οι άδειες κυκλοφορίας και καταλληλότητας των οποίων ανακλήθηκαν, έφεραν φθαρμένα ελαστικά, τρίτο φορτηγό παρουσίαζε βλάβη στα φώτα πορείας, ενώ το τέταρτο φορτηγό έφερε μη βαθμονομημένο ταχογράφο.

Μεταξύ άλλων παραβάσεων, διαπιστώθηκαν πέντε παραβάσεις σχετικές με την άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας – ΜΟΤ οδηγείτο ένα φορτηγό. Διαπιστώθηκε μία παράβαση ρυμούλκησης μη εγγεγραμμένης καρότσας, μία παράβαση ρυμούλκησης καρότσας χωρίς άδεια και μία παράβαση της άδειας οδικής χρήσης βαρέως οχήματος.

Η επιχείρηση ελέγχων πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του δρόμου Σκουριώτισσας - Κατυδάτων και στην περιοχή του Ατσά, με τη συμμετοχή μελών της Τροχαίας Αρχηγείου και της Τροχαίας Μόρφου, στο πλαίσιο των δράσεων για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top