Μηδέν θάνατοι κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά ξανά πάνω από 3.000 τα κρούσματα

Μηδέν θάνατοι κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά ξανά πάνω από 3.000 τα κρούσματα

Για πρώτη φορά από τις 11 Μαρτίου, πριν καν επιβληθεί το πρώτο lockdown, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν κατέγραψε σήμερα κανέναν θάνατο από κορωνοϊό.

Αυτό σημαίνει πως σε κυλιόμενη επταήμερη βάση οι θάνατοι έχουν μειωθεί κατά 10%.

Αντιθέτως αυξημένα κατά 31% σε επταήμερη βάση είναι τα κρούσματα κορωνοϊού. Τα 3.165 του τελευταίου 24ώρου καθιστούν την Τρίτη την έβδομη συνεχή ημέρα με περισσότερα από 3.000 επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Η αυξημένη διασπορά αποδίδεται στην ινδική μετάλλαξη, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Wellcome Sanger του Κέμπριτζ είναι πλέον ξεκάθαρα το κυρίαρχο στέλεχος σε περίπου έναν στους τρεις δήμους της Αγγλίας.

Στο πεδίο των εμβολιασμών, την πρώτη δόση έχουν κάνει πλέον σχεδόν 39,5 εκ. κάτοικοι, δηλαδή το 74,9% του ενήλικου πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου και τη δεύτερη δόση πάνω από 25,7 εκ. πολίτες ή το 48,9% των ενηλίκων.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.